Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η αντιπαράθεση Προεδρικού-ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, οι εξελίξεις στο θέμα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων, το «μπέρδεμα» μεταξύ παιδιάτρων και ΓεΣΥ αναφορικά με τα παιδικά εμβόλια, οι δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μία εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές και οι προειδοποιήσεις του ΥΠΕΣ Νίκου Νουρή προς την ΕΕ ότι η Κύπρος βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε σχέση με τις αυξανόμενες ροές μεταναστών, είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Άγγιξε το ΑΚΕΛ εκεί που πονά…» αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν είναι ο ίδιος που είπε όχι στο δημοψήφισμα επί του σχεδίου Ανάν για να τσιμεντώσει το ναι και σχολιάζει ότι «την πληγή του ΑΚΕΛ που πονά άγγιξε με χθεσινές του δηλώσεις» ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΔΗΣΥ και στις δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς OMEGA και ΡΙΚ. Αλλού αναφέρεται στην επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή προς την ΕΕ αναφορικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στην Κύπρου σε σχέση με το μεταναστευτικό.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Κωλυσιεργία από τον Τατάρ για άνοιγμα οδοφραγμάτων» και γράφει ότι ούτε χθες κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί η χρυσή τομή στην επιστροφή στη ομαλή διέλευση από τα οδοφράγματα, με την τ/κ πλευρά να καταθέτει νέα δυσλειτουργική πρόταση σε σχέση με τις κατηγορίες και τις προϋποθέσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με την βοήθεια των εμβολιασμών πέφτουν κατακόρυφα οι επιδημιολογικοί δείκτες στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι κενά, αδυναμίες και ασάφειες στην κείμενη νομοθεσία, επιτρέπουν στους υποψήφιους να ξεπερνούν το όριο των €30.000 που καθορίζεται σε εκλογικές δαπάνες.

Υπό το τίτλο «Αλαλούμ με παιδικά εμβόλια», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι νέο τεράστιο μπέρδεμα επικρατεί από χθες, όταν οι παιδίατροι του ΓεΣΥ έλαβαν τελεσίγραφο από τον ΟΑΥ σχετικά με τρόπο προμήθειας των εμβολίων. Αλλού αναφέρεται στις παγκύπριες εξετάσεις που ξεκίνησαν χθες και σημειώνει ότι πρόσεχαν από τον κορωνοϊό οι τελειόφοιτοι αφού μόλις τρεις υποψήφιοι ήταν θετικοί στον Covid και δύο ήταν στενές επαφές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέφτουν το ένα μετά το άλλο εντάλματα της Αστυνομίας, αφού χάνονται υποθέσεις στα δικαστήρια από τις ασάφειες των διαδικασιών.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Παίζεται η πρωτιά της εκλογικής αναμέτρησης της 30ης Μαΐου», γράφει στο κύριο της θέμα ότι κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, αφού από 2,7% που ήταν διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων τον περασμένο Νοέμβριο, αυτή έχει μειωθεί στο 0,8%, με τον ΔΗΣΥ να λαμβάνει 23% και το ΑΚΕΛ 22,2%. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κωφεύει πεισματικά η Κυβέρνηση στο αίτημα χιλιάδων εκπαιδευτικών που ζητούν την άμεση κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και την επαναφορά σε καθεστώς μισθωτής απασχόλησης. Αλλού γράφει ότι εντός των ημερών αναμένονται οι αποφάσεις για τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» κάτω από τον τίτλο «Νουρής προς ΕΕ: Έχουμε γεμίσει» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε την Παρασκευή ότι η Κύπρος ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί άλλους παράτυπους μετανάστες, καθώς η χώρα δέχθηκε περίπου 200 αφίξεις τις τελευταίες μέρες, με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία να προέρχεται από τη Συρία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος δεν βρίσκεται πλέον στο βαθύ κόκκινο, αντανακλώντας την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας των τελευταίων ημερών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συμφωνήθηκε η εκεχειρία μεταξύ Ισράηλ και Παλαιστινίων αλλά έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: