Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η σύσταση του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό με AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 50 χρόνων, ο σάλος μετά τις καταγγελίες κατά του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη για πλαστογραφία του απολυτηρίου Λυκείου και για προσκόμιση πλαστού πτυχίου Πανεπιστημίου, καθώς και το προεκλογικό σκηνικό και η μάχη των κομμάτων για συσπείρωση των ψηφοφόρων τους λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Pfizer και Moderna στα άτομα μέχρι 50 χρόνων και AstraZeneca στα άτομα άνω των 50 χρόνων», γράφει για ολική ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα των εμβολιασμών μετά τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας, ενώ σημειώνεται πως η 2η δόση με AstraZeneca θα γίνει κανονικά. Αλλού γράφει για τα ερωτήματα που έθεσε η Κυβέρνηση στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ σχετικά με το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η παραίτηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού βάζει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Εμβολιαστική στροφή σε «Pfizer και Moderna» γράφει πως ασφαλής είναι η 2η δόση με AstraZeneca για όσους δεν είχαν παρενέργειες με την 1η δόση ενώ 200 χιλιάδες δόσεις της Pfizer και 24 χιλιάδες της Moderna θα παραλάβει η Κύπρος εντός Ιουνίου. Αλλού, γράφει πως έφερε τα πάνω κάτω η παραίτηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού μετά την καταγγελία εναντίον του για πλαστογράφηση του απολυτηρίου Λυκείου. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γρίφος ακόμα οι συσπειρώσεις», γράφει πως στο φουλ βρίσκονται οι κομματικές μηχανές για συσπείρωση των ψηφοφόρων, λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα των καλπών, ενώ στην προεκλογική αντιπαράθεση είναι πλέον και τα απολυτήρια Γιαννάκη Γιαννάκη. Αλλού, γράφει πως το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε συστάσεις για το AstraZeneca και όχι απαγόρευση. Σε άλλο του θέμα γράφει για έρευνες που διεξάγονται και στο Τελωνείο για την κομπίνα με Rapid Test.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κυβέρνηση ΄χρυσών΄ διαβατηρίων και πλαστών απολυτηρίων…» γράφει πως το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κάνει διάλειμμα στην προεκλογική εκστρατεία του ΔΗΣΥ που ανέλαβε σαν κομματάρχης και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση πλαστογραφίας πτυχίων από τον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη. Αλλού, γράφει για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το Προεδρικό εκατοντάδες ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ψήφος στο ΑΚΕΛ την Κυριακή στέλνει δυνατό μήνυμα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το ΑΖ δεν συστήνεται για κάτω των 50», γράφει πως το Υπουργείο Υγείας άλλαξε τη σύσταση του για το εμβόλιο της AstraZeneca, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτοί που έκαναν την πρώτη δόση θα πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη. Αλλού, γράφει πως ο πρώην σύμβουλος του Βρετανού Πρωθυπουργού τον κατηγορεί για ανικανότητα η οποία οδήγησε σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους εξαιτίας της πανδημίας. Σε άλλο της θέμα γράφει για την παραίτηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού μετά τις κατηγορίες για πλαστογραφία πτυχίων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θωμάς Κεττένης
Λευκωσία, Κύπρος

Θετική εκτίμηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου στον τομέα της ασφάλειας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: