Για τα ελληνοτουρκικά μίλησαν Μπλίνκεν και Τσαβούσογλου: Καμία αναφορά στην εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Chung Eui-yong (Α) συνομιλεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στο Λευκό Οίκο. EPA, Erin Scott, POOL




Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε σήμερα (Παρασκευή) με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αντικείμενο της συνομιλίας ήταν η Συρία, το Αφγανιστάν και τα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έθεσε το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζεται ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στις συγκρούσεις μεταξύ των Ισραηλινών και Παλαιστινίων, οι οποίες φαίνεται ότι σχεδιάστηκαν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

 Ο υπουργός Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συζήτησαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών μας συμφερόντων στη Συρία και το Αφγανιστάν.

Ο υπουργός σημείωσε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ της Τουρκίας και της Ελλάδας και τόνισε τη σημασία της προώθησης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Secretary Blinken’s Call with Turkish Foreign Minister Çavuşoğlu

Office of the Spokesperson

The following is attributable to Spokesperson Ned Price:

Secretary of State Antony J. Blinken spoke with Turkish Foreign Minister Mevlüt Çavuşoğlu today. Secretary Blinken and Foreign Minister Çavuşoğlu discussed the importance of cooperation between the United States and Turkey, including our shared interests in Syria and Afghanistan.

The Secretary noted continuing U.S. support for talks between NATO Allies Turkey and Greece and emphasized the importance of promoting and protecting human rights and fundamental freedoms.

Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να απαιτήσουν από τους ξένους επισκέπτες να έχουν εμβολιστεί, διαβεβαιώνει η Ψάκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: