Ένας μαφιόζος καταγγέλλει το διεφθαρμένο κράτος του Ερντογάν: Εκβιασμοί, ναρκωτικά, δολοφονίες [video]

File Photo O Τούρκος επιχειρηματίας Σεντάτ Πεκέρ σε ένα από τα πολύκροτα βίντεό του Screenshot via YouToube video REİS SEDAT PEKER




Σάλο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι αναρτήσεις στο Instagram ενός πρώην υποστηρικτή του Ερντογάν του επιχειρηματία Σεντάτ Πεκιέρ.

Ο Πεκιέρ, που πολλοί στην Τουρκία τον θεωρούν μαφιόζο, κατηγορεί την κυβέρνηση για εκβιασμούς επιχειρηματιών, διακίνηση ναρκωτικών και δολοφονίες εμπλέκοντας την Κρατική Ασφάλεια και την Αστυνομία.

Αναφέρει, χαρακτηριστικά, μια ιστορία με μια κοπέλα που είχε πάει στην αστυνομία να καταγγείλει το βιασμό της από βουλευτή της κυβέρνησης, στη συνέχεια την παρέλαβε ένα ελικόπτερο και αργότερα βρέθηκε νεκρή.

Τα βίντεό του έχουν τέτοια απήχηση στην Τουρκία, που όπως λέγεται ξεπερνούν σε… θέαση  ακόμα και σειρές του Netflix.

Η υπόθεση έχει εκλάβει πολιτικές διαστάσεις, καθώς η επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος İYİ Μεράλ Ακσενέρ, χαρακτήρισε ως «πολύ σοβαρές» τις καταγγελίες του επιχειρηματία και, σύμφωνα με την εθνικιστική εφημερίδα Sozcu, δήλωσε ότι αισθάνεται ντροπή για την Τουρκία. «Δεν υπάρχει ρηχό ή βαθύ κράτος. Το κράτος είναι κράτος, νόμος δημοκρατία, θεσμός και κανόνας» δήλωσε η «λύκαινα» του τουρκικού κοινοβουλίου τονίζοντας ότι «έσπασε ο υπόνομος κράτους, πολιτικής και ασφάλειας».

Αντιδράσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών

Θέση αναγκάστηκε να λάβει και το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοινώνοντας ότι ο Πεκιέρ είχε εμπλακεί με διάφορες παράνομες ενέργειες, αλλά αποσύρθηκε και γι’ αυτό σταμάτησαν οι έρευνες εναντίον του.

Ο ίδιος στα βίντεό του αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών και δηλώνει ότι «δεν φοβάται τον θάνατο».

Επισημαίνεται ότι οι σχέσεις κράτους, πολιτικών, εγκληματικών οργανώσεων, εμπορίας ναρκωτικών και Αστυνομίας δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά στην Τουρκία. Υπενθυμίζουμε το περιβόητο σκάνδαλο Σουσουρλούκ, όπου ένα τροχαίο δυστύχημα έγινε η αφορμή να αποκαλυφθούν οι στενές σχέσεις του “βαθέως” κράτους της Τουρκίας με μαφιόζους, Γκρίζους Λύκους, Αστυνομίας, δολοφονιών και πολιτικών.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEDAT PEKER (@sedatpeker)

Εδώ τα βίντεο με τις καταγγελίες με δυνατότητα υποτιτλισμού στα ελληνικά

Αγαπητοί φίλοι, όπως σας υποσχέθηκα, έκανα και το τρίτο βίντεό μου. Ελπίζω ότι ο χρόνος που αφιερώνετε δεν θα χαθεί. Πάντα μαθαίνουμε κάτι καινούργιο.

Σας υπόσχομαι ότι οι αποκαλύψεις μου θα επιβεβαιώσουν το ότι «δεν έχει επινοηθεί πιο επικίνδυνο όπλο από έναν άνθρωπο που διακινδύνευε τον θάνατο».

Δεν έχω κανέναν άλλο σκοπό παρά να εκδικηθώ για τα όσα βρώμικα διαπράχθηκαν εναντίον των παιδιών μου, του συζύγου μου και της προσωπικής μου τιμής.

Κάθε άντρας θέλει να μπορεί να βλέπει με υπερηφάνεια τα πρόσωπα των παιδιών και της συζύγου του. Θέλει να έχει την τιμή να προστατεύονται τα δικαιώματά τους.

Μερικοί από τους φίλους μας, μεθυσμένοι με τις απολαύσεις του καπιταλιστικού κόσμου, μου λένε ότι υπερβάλλω. Ήταν τόσο μεθυσμένοι από την εξουσία και την  δύναμης τους, που έγιναν άκαρδοι.

θα προσευχηθώ στον Αλλάχ Παντοδύναμο και θα ήθελα να έρθει ξανά το έλεος στις καρδιές τους.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

REİS SEDAT PEKER”

Hellas Journal με πληροφορίες από ΥοuToube, Instagramsozcu.com.tr

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: