Ανοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 35-39: Ποιοί παίρνουν σειρά τις επόμενες μέρες

File Photo: Πολίτες έξω από το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι. Σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί θα γίνεται υπόμνηση με SMS. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Ανοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39 έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 – Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είτε το προσεχές Σάββατο (29/5) είτε την ερχομένη Δευτέρα (31/5) θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 7 Ιουνίου θα έχει ανοίξει και η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών, ως εκ τούτου από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά θα είναι ανοιχτός ο εμβολιασμός για όλους τους ενήλικους πολίτες.

Χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκαν 95.164 εμβολιασμοί, ανεβάζοντας το σύνολο τους 5.107.830.

Ειδικότερα, με τουλάχιστον 1 δόση έχουν πραγματοποιηθεί 3.357.696 εμβολιασμοί, ενώ ολοκληρωμένοι (είτε με δύο δόσεις είτε με το μονοδοσικό) είναι 1.836.773 εμβολιασμοί.

Κατά την ενημέρωση της Δευτέρας στο Υπουργείο Υγείας, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους εκτίμησε ότι η δυναμικότητα και ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται σταδιακά. Μέχρι τη Δευτέρα 24/05 ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά ήταν 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος μίλησε για βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την εμβολιαστική κάλυψη της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς από το 11% στο 25% και της Σύρου από το 12% στο 23%.

Για την εβδομάδα που διανύουμε στα 19 νησιά  η συντριπτική πλειονότητα των ραντεβού ξεπερνάει το 90%. Ο κ. Θεμστοκλέους αναφέρθηκε όμως και σε πέντε νησιά στα οποία. η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35% και είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλλονιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Καθημερινή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Έκανε 40 μέρες φυλακή για μη χρήση μάσκας και επιμένει: Αφού φοράνε οι άλλοι, γιατί να τη βάλω;

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: