«Πατείς με, πατώ σε» χωρίς αποστάσεις και μάσκες σε κηδεία ιερέα στον Αγιο Στέφανο

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του OPEN




To περιστατικό συνέβη μέρα – μεσημέρι Δευτέρας 5ης Απριλίου, εν μέσω της

σκληρότερης φάσης της πανδημίας.

Σε μια από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που χθες μετρούσε 106 νέα κρούσματα, στον Άγιο Στέφανο και συγκεκριμένα στην Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου η κηδεία ενός -αγαπητού και αξιόλογου- ιερωμένου εξελίχθηκε μία επικίνδυνη επιδημιολογικά συγκέντρωση.

Δεκάδες πολίτες, αρκετοί χωρίς μάσκες ή με τη μάσκα κατεβασμένη στο πηγούνι, συγκεντρώθηκαν για να παραστούν στην κηδεία του πατρός Σαράντη Σαράντου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και μικρά παιδιά χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς αποστάσεις, λαϊκοί και κληρικοί, επίσης χωρίς να τηρούν καμία προφύλαξη, παρίσταντο στην εξόδιο ακολουθία που τελέσθηκε στις 12 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Και αυτό, παρότι η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, με την οποία αναγγέλθηκε ο θάνατος του ιερέα, ανέφερε ότι θα τηρηθούν «οι από την ὑπ’ ἀριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.20651 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1308/Β΄/3.4.2021) μέτρων περιορισμού της ασθενείας Covid-19».

Ο εκλιπών, υπήρξε επί πενήντα έτη Εφημέριος της Ενορίας της Παναγίας του Αμαρουσίου.

«Ο εξομολόγος, ο δάσκαλος εκατοντάδων κληρικών, ο στοργικός πατέρας δεν είναι πια μαζί μας. Ως Ιερέας και εξομολογητής αποτελούσε έναν καθοδηγητή για τους συνανθρώπους μας. Η προσφορά του, η αγάπη του για το κοινωνικό σύνολο και το έργο που άφησε πίσω του αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια Αττικής.

Mε πληροφορίες από OPEN ΤV

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE 

Πρόβλεψη για κορύφωση της πανδημίας στις 15 Απριλίου: Έως και 4.500 κρούσματα την ημέρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: