Όλα αδιανόητα: Η κομπίνα Φουρθιώτη * Η καταγγελία Βρούτση για μπράβους, απειλές, κλωτσιές * Η αδράνεια

File Photo: Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Σε μια πραγματικά αδιανόητη καταγγελία προέβη ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Documento, όταν αποκαλύφθηκε η προσπάθεια του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη να εκμεταλλευθεί με ακραίο και προκλητικό τρόπο το πρόγραμμα Συν-εργασία και δεν του δόθηκαν τα χρήματα που ζητούσε πήγε στο υπουργείο με μπράβους, απειλούσε και κλωτσούσε πόρτες.

Το τρίτο όμως αδιανόητο για ένα συνταταγμένο κράτος είναι το γεγονός ότι τους επετράπη να φύγουν και δεν ζητήθηκε η επ’ αυτοφόρω σύλληψή τους ενώ έστω και εκ των υστέρων υποβλήθηκε ποτέ έστω μια μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο Documentonews.gr

«Ήρθε σε µένα µε µπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Κλοτσούσε πόρτες. Ζητούσε να πληρωθεί τον µήνα που έχασε».

Χείμαρρος ήταν ο τέως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Documento. Η εφηµερίδα επικοινώνησε µαζί του προκειµένου να του απευθύνει ερώτηµα σχετικά µε κοµπίνα που φέρεται ότι έστησε ο Μένιος Φουρθιώτης. Συγκεκριµένα, φαίνεται σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες να εμφάνισε ξαφνικά μικτές µηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ. Το ίδιο συνέβη και µε πρώην ή νυν συνεργάτες του. Με αυτούς τους μισθούς ο Φουρθιώτης µπήκε στο πρόγραµµα «Συν-Εργασία» ώστε να λαµβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το κράτος, που κάλυπτε το 60% των μισθών.

«Κλοτσούσε πόρτες και απειλούσε»

Ο Γιάννης Βρούτσης στις δηλώσεις που παραχώρησε στο Documento επιβεβαίωσε το γεγονός, χωρίς να κατονοµάσει τον Φουρθιώτη ως ενορχηστρωτή της κοµπίνας. Φυσικά όμως τον… φωτογράφισε, αφού η συγκεκριμένη υπόθεση και η εµπλοκή του Φουρθιώτη έχει μερικώς δημοσιευτεί ήδη από τον περασµένο ∆εκέµβριο. Άλλωστε, όπως µας διεμήνυσε ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν∆, ο… ενορχηστρωτής τον «κρέµασε στα µανταλάκια» – ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται ως ο νεόκοπος εκδότης της εφηµερίδας «Αποκα-λυπτικά»…

Ο τέως υπουργός κατέθεσε τον περασµένο ∆εκέµβριο τροπολογία προκειµένου να… κλείσει το παράθυρο που υπήρχε στο πρόγραµµα «Συν-Εργασία», το οποίο φέρεται να εκµεταλλεύτηκε ο Φουρθιώτης.

Ο κ. Βρούτσης, που σχολίασε στο Documento ότι η όλη υπόθεση του απέφερε «τεράστιο κόστος», λίγες ημέρες μετά αποπέµφθηκε από το κυβερνητικό σχήµα. Είχε µάλιστα προηγηθεί… επίσκεψη του Μένιου Φουρθιώτη στο υπουργικό γραφείο του, όπου απαιτούσε, σύµφωνα µε τον τέως υπουργό, να πληρωθεί τα λεφτά που έχασε: «Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακµή».

«Το πρόγραµµα “Συν-Εργασία” έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό: δίνει μισθό οποιουδήποτε κόστους ώστε να συντηρηθούν µεγαλοστελέχη σε επιχειρήσεις προκειµένου να µην καταρρεύσει το σύστηµα µέσα στην πανδηµία, αλλά και οι εργαζόµενοι που δουλεύουν σε αυτές να παραµείνουν τις θέσεις τους. Υπάρχει και σε άλλες χώρες. ∆εν είναι τζάµπα λεφτά. Πρόκειται για δάνειο που πληρώνει ο ελληνικός λαός» δήλωσε στο Documento ο κ. Βρούτσης.

«Σκοπιµότητα για να αυξήσει εικονικά τον µισθό του»

«Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται µεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζοµένων» ανέφερε. Ξαφνικά, «από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε µένα κάποιος που φώναζε -δεν µπορώ να πω ονόµατα– µε θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον µήνα που έχασε. Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήµατα έπαιρναν και άτοµα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιµότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγµα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν».

Επρόκειτο για γεγονός που, όπως σχολίασε, «δεν µπορούσα να το δεχτώ. Οχι ως υπουργός, ως πολίτης. Επρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Αλλαξα τον νόµο κι έτσι µε το άρθρο 85 του νόµου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούµενος του προγράµµατος δεν µπορεί να λάβει παραπάνω χρήµατα. Είπα στη Βουλή ότι αυτό το κάνω γιατί διαπίστωσα καταχρηστικές συµπεριφορές. Κανείς δεν ασχολήθηκε µαζί µου τότε».

Σχετικά πάντως µε τον ενορχηστρωτή της κοµπίνας, ο τέως υπουργός Εργασίας αναρωτήθηκε εάν αυτός «πλήρωσε φόρους; Εγιναν οι παρακρατήσεις; ∆ηλώθηκαν αυτά στην καρτέλα του; Πλήρωσε τις εισφορές στον Ε∆ΟΕΑΠ; Ολα αυτά δεν είναι αφορολόγητα. Πρόκειται για χρήµατα που πρέπει να πληρωθούν. Πρέπει να ελεγχθεί και να γίνουν ενέργειες».

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει επικοινωνία

Το μεσημέρι της Δευτέρας η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα και κυρίως για το αν υπάρχει σύνδεση τυ Μένιου Φουρθιώτη με κάποιο ή κάποια κυβερνητικά στελέχη.

«Το Μέγαρο μαξίμου ούτε είχε ποτέ ούτε έχει καμία επικοινωνία με τον συγκεκριμένο κύριο», απάντησε.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαιτούμε απαντήσεις για τις νέες αποκαλύψεις Βρούτση σχετικά με Φουρθιώτη»

Αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί από τη Φύλαξη του Φουρθιώτη: Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη μαζί του ρωτά ο Σπίρτζης

Βαρύτατες καταγγελίες Πολάκη κατά Φουρθιώτη: Ο κατά δήλωση δημοσιογράφος ζητάει τη… σύλληψη του βουλευτή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: