Ο αδιάντροπος Ερντογάν έβγαλε και το …παλούκι: Θα “επέμβει” ξανά στην Κύπρο, απειλεί… Τα πλοία του είναι έτοιμα, κομπάζει!

Ο Τούρκος πρόεδρος για την Ελλάδα είπε ότι δεν έχει δικαιώματα ανοιχτά της Λιβύης. Φωτογραφία, Τουρκική Προεδρεία




Σε πολύ βαριές δηλώσεις για την Κύπρο και την Ελλάδα προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ακόμη και για νέα εισβολή στο νησί, αν χρειαστεί, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη.

«Για την Κύπρο έχουμε πει ότι δεν θα χαρίσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων κι αν κριθεί απαραίτητο, θα επέμβουμε. Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι υπ’ ατμόν κι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να προβούν σε ορισμένα βήματα αν χρειαστεί. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις διαπραγματεύσεις. Αρκεί να μάθουν να σέβονται την Τουρκία», είπε ο ισλαμιστής πρόεδρος της κατοχικής δύναμης.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε για την Ελλάδα ότι δεν έχει δικαιώματα ανοιχτά της Λιβύης, ούτε δυνατότητες για έρευνες και γεωτρήσεις και γι’ αυτό ενοχλείται από το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

«Το πιο σημαντικό άλμα στην ανατολική Μεσόγειο ήταν η συμφωνία που συνάψαμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με τη Λιβύη έδειξαν την αποφασιστικότητα με τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατ. Μεσόγειο. Τώρα θα κάνουμε από κοινού με τη Λιβύη και έρευνες και γεωτρήσεις”, δήλωσε και πρόσθεσε:

“Εξαιτίας αυτού έχει ενοχληθεί η Ελλάδα, επειδή δεν έχει η ίδια αυτές τις δυνατότητες. Δεν έχει τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σε αυτή την περιοχή. Σε όλες αυτές τις συγκρούσεις στην ανατ. Μεσόγειο, αν εμείς δεν υιοθετούσαμε έναν πιο ήπιο ύφος, η κατάσταση θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά, θα πήγαινε αλλού, αλλά εμείς επιδείξαμε κατανόηση. Κάθε φορά, όταν υπήρξε ανάγκη, αποσύραμε πίσω τα πλοία μας για συντήρηση, πήραμε πίσω τα ερευνητικά μας και δεν είπαμε τίποτα», τόνισε ο αδιόρθωτος Ερντογάν.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Δεν βαρέθηκε να (δια)ψεύδεται ο Τσαβούσογλου: Ξανά βλέπει «νέα εποχή» στις σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: