Νέο παγκόσμιο ρεκόρ φρίκης στην Ινδία με 380.000 κρούσματα: Πάρκινγκ γίνονται κρεματόρια

Μία Ινδή στην Καλκούτα με φόντο φιάλες οξυγόνου. EPA/PIYAL ADHIKARY




Νέο παγκόσμιο ρεκόρ εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, που ανήλθαν σε 379.257, κατέγραψε τις περασμένες 24 ώρες η Ινδία, όπου το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό έφθασε στα 18,38 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα σημειώθηκε νέο εθνικό ρεκόρ 3.645 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 204.832 νεκρούς ως εδώ.

Μαζική αποτέφρωση θυμάτων του κορωνοϊού EPA/IDREES MOHAMMED

Η κατάσταση στη χώρα παραμένει εκτός κάθε ελέγχου καθώς έχουν διαγνωστεί πάνω από έξι εκατομμύρια μολύνσεις μόνο μέσα στον Απρίλιο.

Στο Νέο Δελχί χώροι στάθμευσης μετετράπησαν σε αυτοσχέδια κρεματόρια, λόγω του μεγάλου αριθμού θανάτων.

«Οι άνθρωποι απλά πεθαίνουν, πεθαίνουν και πεθαίνουν», δήλωσε ο υπεύθυνος ενός κρεματορίου, Τζιτέντερ Σινγκ Σαντί.
«Εάν έχουμε περισσότερες σορούς, τότε θα γίνουν αποτεφρώσεις στον δρόμο. Δεν υπάρχει πλέον χώρος εδώ» είπε, προσθέτοντας:«Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι θα δούμε τόσο φρικτές εικόνες».

Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που αποδίδεται κυρίως σε μια πιο μολυσματική παραλλαγή του κορωνοϊού και στις πολιτικές και θρησκευτικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή συχνά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει προκαλέσει χάος στα νοσοκομεία, όπου πλέον οι ελλείψεις – σε κλίνες, σε φάρμακα, σε οξυγόνο – είναι τεράστιες.

Μέχρι σήμερα η Ινδία έχει χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Από το Σάββατο, θεωρητικά το πρόγραμμα ανοσοποίησης θα επεκταθεί και δικαίωμα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες, με άλλα λόγια 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όμως πολλά ομόσπονδα κράτη προειδοποιούν πως τα αποθέματα εμβολίων που διαθέτουν είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τη ζήτηση και απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει την προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στις περιοχές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters, Xinhua
Νέο Δελχί, Μπενγκαλούρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Πάνω από 3.100 θάνατοι από τον κορωναϊό στη Βραζιλία σε 24 ώρες: Σχεδόν 80.000 κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: