Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης * Κανένας κόφτης στην ενίσχυση επιχειρήσεων

File photo: Κλειστά καταστήματα εστίασης σε κεντρικό δρόμο του Ναυπλίου, 1η Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Στην εκτίμηση ότι με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, προέβη από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της τριτολογίας του.

Απαντώντας στις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση με 330 εκατομμύρια στον κλάδο της εστίασης και το ενδεχόμενο να μην ωφεληθούν όλοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν θα υπάρχει κανένας κόφτης σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. Αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες δεν θα έχει κανένα κόφτη. Θα σας ζητούσα κ. Τσίπρα να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν εκείνοι πως υποδέχτηκαν τα χθεσινά μέτρα στήριξης».

Και συνέχισε λέγοντας: «Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ’  όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Έως 19 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων απο επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: