Δικαιολογείται ο πρόεδρος Αναστασιάδης: Ευχολόγια να… φωτιστεί η άλλη πλευρά να αλλάξει θέσεις (video)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προβαίνει σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Δεξιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Φωτογραφία via CNA, ΚΥΠΕ, ΓΤΠ




Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη δυστυχώς δεν μας κατέστησε σοφότερους. Αρκέστηκε σε δικαιολογίες για την αποτυχία του να αποσυρθεί η απαράδεκτη τουρκικη πρόταση για διχοτόμηση της Κύπρου.

Σε μια πλήρως αδιέξοδη διαδικασία ουσιαστικά πανηγυρίζει για το αυτονόητο, δηλαδή της δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ότι δεν συζητείται το θέμα των δύο διαφορετικών κρατών όπως προσχηματικά προτάσσουν η τουρκοκυπριακή και η τουρκική κατοχική πλευρά.

Στο δε ερώτημα που λογικά του τέθηκε τι θα συμβεί αν και την επόμενη φορά η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμείνει στις θέσεις της η απάντηση ήταν ότι είναι θέμα του γενικού γραμματέα να κρίνει στο μεσοδιάστημα αν υπάρχουν οι συνθήκες για να συγκληθεί νέα άτυπη διάσκεψη αν και εφόσον υπάρξει το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια πρόοδος και όχι ένα νέο πλήρες αδιέξοδο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕ, για επιτυχή διαχείριση από πλευράς του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αλά και του ιδίου έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας μετά το πέρας της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Ζήτησε εξάλλου να αποφευχθούν οποιαδήποτε νέα τετελεσμένα, σημειώνοντας ότι «ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων είτε επί του εδάφους είτε επί της θαλάσσης θα είναι αιτία μη συμμετοχής σε ανάλογες προσπάθειες του κ. Γκουτέρες, όχι εξαιτίας του Γ.Γ. αλλά εξαιτίας των συμπεριφορών της Τουρκίας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδειξε ότι ζει σε άλλο πλανήτη: Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ τήρησε, όπως είπε, μια άψογη στάση και ήταν σαφέστατος προς την τ/κ κοινότητα και στην Τουρκία ότι η επιζητούμενη από αυτές λύση δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί είτε από τον ΟΗΕ είτε από την Ε.Ε.

Θεωρώ ότι υπό τις περιστάσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις αξιώσεις της άλλης πλευράς ήταν μια επιτυχής διαχείριση από πλευράς Γ.Γ. αλλά και επιτυχής διαχείριση από δικής μας πλευράς, έτσι ώστε να μην επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσε η Τουρκία, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Διαβεβαίωσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια συνέπεια για να εξευρεθεί μια λύση που να επανενώνει την Κύπρο, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού και δεν θα αγνοεί ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε.

Αδιέξοδο στο Κυπριακό με ευθύνη των Τούρκων: Αλλά ο Γκουτέρες δεν είχε το θάρρος να τους καταγγείλει… (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: