Με ραγδαίους ρυθμούς οι εμβολιασμοί: Πότε θα κυκλοφορούμε χωρίς περιορισμούς και μάσκες [video]

Διαδικασία εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Μεγάλος στόχος κυβέρνησης και ειδικών είναι μέχρι το καλοκαίρι να επιτευχθεί η περίφημη ανοσία της αγέλης.

«Φέτος το καλοκαίρι, παρότι ξεκινάμε με πολύ περισσότερα κρούσματα σε σχέση με πέρυσι, έχουμε πολύ περισσότερα όπλα. Έχουμε τους εμβολιασμούς, έχουν επιταχυνθεί και μπορούμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο 40 με 50% μέχρι τέλος Ιουνίου, έχουμε ήδη κάποιους με ανοσία λόγω ασθένειας. Την ανοσία της αγέλης για το καλοκαίρι θα την πετύχουμε και θα έχουμε επιταχυνόμενο μπλοκάρισμα του ιού το οποίο θα οδηγήσει κρούσματα σε χαμηλά επίπεδα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

  • Ξεπερνά τις προσδοκίες η προθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν κατά του κορωναϊού, με τις ηλικιακές κατηγορίες 30-39 και 40-44 να έχουν κατακλύσει την πλατφόρμα των ραντεβού.

Σημειώνεται πως ο εμβολιασμός των 30ρηδων και των 40ρηδων θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος από κυβέρνηση και ειδικούς καθώς από τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει μετά από περίπου 7 μήνες η εστίαση και οι συγκεκριμένες ηλικίες επισκέπτονται συχνότερα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

Παράλληλα, πρόκειται για τις λεγόμενες «παραγωγικές ηλικίες» που εργάζονται και μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ πολλοί από αυτούς δουλεύουν και στον τουρισμό που ανοίγει στις 15 Μαΐου και είναι σημαντικό να έχουν ανοσία.

Επίσης η ανταπόκριση των 40-44 ήταν τόσο μεγάλη ήδη από χθες που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ανοίξει περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές μέσα στη νύχτα, ενώ σήμερα σε μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα παρατηρήθηκαν ακόμη και εικόνες συνωστισμού.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή  από τις 09.00 το πρωί είχαν πραγματοποιηθεί 3.076.875 εμβολιασμοί, ενώ χθες καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών με 66.210.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο, Μ. Σάββατο, καθώς επίσης και από την Δευτέρα του Πάσχα. Παράλληλα, αύριο  Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών με όλα τα εμβόλια.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως μετά το Πάσχα θα μπορούμε να συζητάμε και για την κυκλοφορία των εμβολιασμένων ή την παρουσία τους σε κλειστό χώρο, και χωρίς μάσκες.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως μετά το Πάσχα θα μπορούμε να συζητάμε και για την κυκλοφορία των εμβολιασμένων ή την παρουσία τους σε κλειστό χώρο, και χωρίς μάσκες.

Mε πληροφορίες από skai.gr

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Εμβολιασμοί κατ’ οίκον για κατάκοιτους με μονοδοσικό Johnson & Johnson από 15 Μαϊου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: