Η Βρετανία κοντά σε συμφωνία για την αγορά δεκάδων εκατομμυρίων επιπλέον εμβολίων της Pfizer

File Photo: Κέντρο εμβολιασμού στο Λονδίνο. Το βρετανικό κρατικό σύστημα υγείας NHS θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα να καλεί τους τριαντάρηδες να εμβολιαστούν. EPA, ANDY RAIN, μέσω ΚΥΠΕ




Αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας για την αγορά, εγκαίρως, δεκάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Pfizer, ανέφεραν οι Sunday Times.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ελπίζουν να διπλασιάσουν σχεδόν την αρχική παραγγελία του Ηνωμένου Βασιλείου των 40 εκατομμυρίων εμβολίων, για να δοθεί μια τρίτη ενισχυτική δόση αυτού του εμβολίου κατά της Covid-19 σε ηλικιωμένους αυτό το φθινόπωρο.

Εάν υπάρξει συμφωνία, το επιπλέον απόθεμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τους νέους κοντά στην ηλικία των 20 ετών, στους οποίους προσφέρεται ένα εναλλακτικό εμβόλιο αντί αυτό της AstraZeneca, προσθέτει το δημοσίευμα.

Το βρετανικό κρατικό σύστημα υγείας NHS θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να προσκαλεί τους ανθρώπους κοντά στην ηλικία των 30 για να εμβολιαστούν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στο 1 δισεκατομμύριο οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο: 900.000 νέα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: