Η προφητεία του Μπιλ Γκέιτς για το τέλος της πανδημίας: Και η προειδοποίηση για τις μελλοντικές

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Bill Gates στο SKYNEWS




O δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς δηλώνει αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα στο τέλος του 2022, καθώς όλο και περισσότερα εμβόλια θα γίνονται διαθέσιμα.

Μιλώντας στο SKYNEWS, o ιδρυτής της Microsoft σημείωσε ότι δεν αναμένει ο ιός να εξαφανιστεί εντελώς τη επόμενη χρονιά, ωστόσο περί τα τέλη του 2022 πιστεύει ότι θα έχει περιοριστεί σε πολύ μικρά νούμερα.

«Υπάρχουν ακόμη κάποια ερωτήματα αναφορικά με το πόσο ευρεία θα είναι η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα επωφεληθούν κάποιες από τις πλουσιότερες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία και ακόμη και φέτος το καλοκαίρι θα ανεβάσουν σε πολύ υψηλά νούμερα τα ποσοστά των εμβολιασμένων κι έτσι θα απελευθερωθούν δόσεις εμβολίων για να φθάσουν σε ολόκληρο τον κόσμο στα τέλη του 2021 και το 2022. Και ναι μεν δεν θα έχουμε εκριζώσει τη νόσο αυτή, αλλά θα έχουμε καταφέρει να την περιορίσουμε σε πολύ μικρά νούμερα μέχρι τα τέλη του 2022», είπε.

 

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος επέμεινε επίσης ότι  η προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες είναι μία «κορυφαία προτεραιότητα» και εξέφρασε την ανησυχία του να μην ξεχαστεί ο κορωναϊός όπως έγινε με την περίπτωση του Έμπολα.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι οι καταστρεπτικές οικονομικές συνέπειες και το ανθρώπινο κόστος που είχε η πανδημία του κορωνοϊού θα κάνει «τουλάχιστον αυτή τη γενιά να το θυμάται».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Mε πληροφορίες από SKYNEWS

Όχι σε νέες κυρώσεις στη Ρωσία για Ναβάλνι, λέει ο Μάας: Θα είχαν αντίθετο αποτέλεσμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: