Tα πρωτοσέλιδα και η θεματολογία των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Η δημοσιοποίηση από τη Βουλή της λίστας του Γενικού Ελεγκτή με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, ο θάνατος του πρώην Υπουργού Σωκράτη Χάσικου…

…οι αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης για αναβολή των ταξιδιών στο εξωτερικό και η θέση της Κυβέρνησης για το θέμα της μείωσης των ενοικίων, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μεγάλη απώλεια για την Κύπρο» γράφει ότι έφυγε ο Σωκράτης Χάσικος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έντονες αντιδράσεις για τη λίστα του Γενικού Ελεγκτή με τα 22 Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής είπε ότι ήταν πάνω από 11 οι πλαστογραφίες της υπογραφής του.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Υπό πίεση η Βουλή δημοσιοποίησε 22 ονόματα ΠΕΠ», αναφέρεται σε βροχή δηλώσεων από επηρεαζόμενους για λανθασμένα στοιχεία και πρόχειρη διερεύνηση από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Αλλού αναφέρεται σε Πάσχα με την ευλογία των….εμβολιασμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ψηλά βρίσκεται ο πήχης για τις τουριστικές αφίξεις παρά την COVID.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Άναψε φωτιές η λίστα των 22», γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής τους καλεί να τον εξουσιοδοτήσουν να δημοσιεύσει τα ευρήματά του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άγχος, στρες, θυμός, αβεβαιότητα είναι η προίκα που προκάλεσε η πανδημία στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται σε δικαστική μάχη για τη νομιμότητα των διαταγμάτων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αμετακίνητη η κυβέρνηση στο θέμα μείωσης των ενοικίων», γράφει ότι συνεχίζονται οι πιέσεις από την αντιπολίτευση για ουσιαστική ρύθμιση των ενοικίων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ δεν σηκώνει τα χέρια ψηλά και θα είναι στη Γενεύη.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το ΗΒ καθυστερεί τα ταξίδια στο εξωτερικό», γράφει ότι η έλλειψη βεβαιότητας θα κτυπήσει την Κύπρο που δεν βρίσκεται στην ασφαλή «πράσινη λίστα». Αλλού γράφει ότι απεβίωσε ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Χάσικος. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι οι εμβολιασμοί για τους άνω των 57 θα είναι διαθέσιμοι σε λίγες μέρες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Tα πρωτοσέλιδα και η θεματολογία των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: