Η αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία αποκλιμακώνει την ένταση δήλωσε ο Ζελένσκι

Φωτογραφία που διατέθηκε από την Ουκρανική Προεδρική Υπηρεσία Τύπου δείχνει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βόλντυμιρ Ζελένσκι στην επίσκεψη εργασίας του στην ανατολική ουκρανική ζώνη σύγκρουσης. EPA, PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την ανακοίνωση της Μόσχας για μια μείωση του αριθμού των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά τόνισε ότι το Κίεβο θα παραμείνει σε επαγρύπνηση.

Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέταξε την κορυφαία στρατιωτική διοίκησή της να αρχίσει από αύριο, Παρασκευή, την επιστροφή των στρατευμάτων στις μόνιμες βάσεις τους στο εσωτερικό της χώρας λέγοντας πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «αιφνιδιαστική επιθεώρηση» των δυνάμεων στις νότιες και τις δυτικές περιοχές της, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η μείωση του αριθμού των στρατευμάτων στα σύνορά μας αποκλιμακώνει αναλογικά την ένταση», ανέφερε σήμερα ο Ζελένσκι με tweet του. «Η Ουκρανία βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, ωστόσο χαιρετίζει κάθε βήμα για τη μείωση στρατιωτικής παρουσίας και την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Ντονμπάς», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Εναλλακτικές προτάσεις καταθέτει η γερμανική κυβέρνηση για τον Νord Stream 2: Μετά τις αμερικανικές πιέσεις

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: