Επιστήμονες αποκωδικοποίησαν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna: Έβγαλαν στη φόρα και τις «συνταγές»

File Photo Υγειονομικός κρατάει ένα φιαλίδιο με εμβόλιο της Pfizer EPA/ALESSANDRO DI MARCO μέσω ΚΥΠΕ




Τις «συνταγές» για τα εμβόλια των Pfizer και Moderna υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν επιστήμονες του Στάνφορντ, που όπως λένε χρησιμοποίησαν τα υπολείμματα από φιαλίδια που προορίζονταν για τα σκουπίδια.

Η ομάδα των επιστημόνων από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και τα τμήματα παθολογίας, γενετικής, παιδιατρικής και φαρμακευτικής είχαν ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να διατηρήσουν τα άδεια φιαλίδια που διαφορετικά θα είχαν απορριφθεί στα σκουπίδια.

Η ομάδα αυτή ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποδομήσει τις ακολουθίες mRNA των δύο εμβολίων και τις δημοσίευσε στις 23 Μαρτίου στο Github, μια online πλατφόρμα για κώδικα λογισμικού, όπως μετέδωσε πρώτο το site τεχνολογίας Motherboard.

Μεταξύ άλλων, δήλωσαν στο Motherboard ότι οι συνάδελφοί τους που εργάζονται για τη Moderna και τη Pfizer χάρισαν «μια υπέροχη υπηρεσία» στον κόσμο, ωστόσο το να καταστεί διαθέσιμη η ακολουθία του mRNA των εμβολίων θα «συνεχίσει να ωφελεί την ανθρωπότητα».

Οι ειδικοί λένε ότι η δημοσίευση αυτή θα βοηθήσει τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο να εντοπίζουν καλύτερα κατά τον έλεγχο δειγμάτων εάν εξετάζουν ακολουθίες από τον ιό Covid-19 ή εμβόλια για τη θεραπεία του ιού, επειδή μπορούν να δώσουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Όπως μετέδωσε ο Independent, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύeται η ακολουθία ενός εμβολίου για τον Covid. Ήδη, στις 25 Δεκεμβρίου του 2020, ο Bert Hubert, ιδρυτής της PowerDNS, είχε χρησιμοποιήσει δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες για το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer ώστε να μπορεί κανείς να βρει την ακολουθία του mRNA του συγκεκριμένου εμβολίου.

 

Mε πληροφορίες από Independent μέσω efsyn.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE

Ηλιος και ζέστη θα βοηθήσουν στη μάχη κατά του ιού εκτιμά κορυφαία Γερμανίδα επιστήμονας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: