Ελληνικό καλοκαίρι “ψηφίζει” και ο Οίκος Dior: Επίδειξη μόδας στην Αθήνα 17 Ιουνίου

File photo: Οι βιτρίνες του καταστήματος του Οίκου Dior στο Μιλάνο, Ιταλία. EPA/Paolo Salmoirago
Ο οίκος Dior ψηφίζει… Αθήνα για το καλοκαίρι, καθώς επέλεξε την ελληνική πρωτεύουσα για να παρουσιάσει μια ιδιαίτερη κολεξιόν του για το 2022 και συγκεκριμένα ένα ντεφιλέ με ρούχα διακοπών…

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γαλλικός οίκος υψηλής ραπτικής, οργανώνει ντεφιλέ στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν «Croisière 2022».

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της Ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που ξεκίνησε το 2020 στο Λέτσε…στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται στην ανακοίνωση χωρίς να διευκρινίζεται αν η εκδήλωση θα γίνει με προσκεκλημένους ή χωρίς κοινό.

Όπως και πέρυσι στην κεντρική πλατεία του Λέτσε, η επιλογή του τόπου έχει ως στόχο την ανάδειξη «της δημιουργικότητας των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

  • Η κολεξιόν Croisière 2022 του Dior τιμά επίσης την εμβληματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Πράγματι,  δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dior παρουσιάζει υψηλή ραπτική στη χώρα μας. Πριν από 70 χρόνια ο Christian Dior αποκάλυψε τις Υψηλής Ραπτικής δημιουργίες του σε μια iconic φωτογράφιση στην Ακρόπολη για το Paris Match.

Ο φωτογράφος Jean-Pierre Pedrazzini κατέγραψε με το φακό του τα μοντέλα με φορέματα της συλλογής Fall/Winter 1951, με την οποία ντεμπουτάρισε τη σειρά «Longue» του Dior.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Γιατί έβαλαν τέλος στη σχέση τους η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Άλεξ Ροντρίγκεζ: Τα μυστικά πίσω από τις κλειστές πόρτες


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: