Την Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματία Αικατερίνη Σοφιανού για την προσφορά της ευχαρίστησε η υπουργός Διασποράς

H Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας κα Αικατερίνη Σοφιανού. Photo via ekkairo.org




Την Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματία κα Αικατερίνη Σοφιανού ευχαρίστησε η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο Facebook, για την προσφορά 20.000 ευρώ στην πρωτοβουλία του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για τη στήριξη των φτωχών χωριών της Αιγύπτου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2019, υπό τον τίτλο «Μία Αξιοπρεπής ζωή» («Decent Life») που στόχο έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις φτωχότερες αγροτικές περιοχές της Αιγύπτου.

Η δωρεά της κας Σοφιανού επιβεβαιώνει το πόσο σημαντικά παραμένουν τα οφέλη από την πρωτοβουλία Αποδήμων «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες», τόνισε η κ. Ναμπίλα Μάκραμ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Αίγυπτος είναι ένα φόρουμ πολιτισμών και πολιτισμών γιατί φέρνει κοντά πολλές Κοινότητες από όλη τη γη στο διάβα της ιστορίας της.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων των επιλεγμένων αγροτικών περιοχών, σε επενδύσεις στην ανάπτυξη των υποδομών, στην αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών και γενικότερα την οικονομική ανάπτυξη, προσφέροντας ευκαιρίες εργασίας των ντόπιων κατοίκων ιδιαίτερα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, το ίδιο πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης στη στέγαση, στην παροχή νερού και αποχέτευσης σε στερημένες οικογένειες, την παροχή ιατρικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών και την παροχή βοήθειας σε άπορες οικογένειες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που άρχισε να εφαρμόζεται αρχικά σε 375 χωριά σε ολόκληρη την Αίγυπτο, ενώ ήδη επεκτάθηκε από τον Ιανουάριο, σε 1.500 χωριά στη χώρα.

Η υπουργός Διασποράς κα Μάκραμ μίλησε επίσης και για τη μεγάλη προσφορά της κας Σοφιανού στην ανακαίνιση του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, καθώς και τη στήριξή της στο 35ο Συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Γυναικών τον Μάρτιο του 2020, χαρακτηρίζοντας την Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματία ως παράδειγμα προς μίμηση.

Όπως τέλος ανέφερε η κα Μάκραμ, η υπουργός Σχεδιασμού της Αιγύπτου Δρ Χάλα Αλ Σαΐντ θα επιλέξει το αιγυπτιακό χωριό όπου θα δοθεί η οικονομική βοήθεια από την κα Αικατερίνη Σοφιανού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Decent Life».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: