Ωραίος… «Έστησε» μόνος του τηλεοπτικό κανάλι εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας για τους κρατουμένους

Ο Διευθυντής του σχολείου στο κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανού, «έστησε» μόνος του τηλεοπτικό κανάλι εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας για τους κρατουμένους. Φωτογραφία via Avgi.gr




Δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού της Voice of America, στο ένθετο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας (“Learning English”), σχετικά με την πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα κ. Πέτρου Δαμιανού.

Ο κ. Δαμιανού «έστησε» ένα τηλεοπτικό κανάλι μέσα στο κατάστημα κράτησης, το οποίο μεταδίδει τα μαθήματα που παρακολουθούν οι κρατούμενοι.

Το δημοσίευμα αναπαράγει σε μεγάλο βαθμό αντίστοιχο ρεπορτάζ του AP, με τίτλο [DIY education: Greek teacher creates TV classes for inmates], εμπλουτισμένο με μαρτυρίες κρατουμένων που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο.

Το σχολείο έχει συσταθεί το 2000 και, όπως όλα τα σχολεία σε εθνικό επίπεδο, κλείνει αναγκαστικά σε κάθε lockdown λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι ο συνωστισμός μέσα στα κελιά του καταστήματος κράτησης είναι μεγαλύτερος από εκείνον στις τάξεις ούτε ότι οι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, οπότε δεν μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.

 Στο κατάστημα κράτησης φιλοξενούνται περίπου 300 νέοι από 18 μέχρι και 25 ετών, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα διδακτέας ύλης από τις μικρότερες τάξεις μέχρι και την Τρίτη Λυκείου και οι οποίοι αποφοιτώντας λαμβάνουν απολυτήριο ισοδύναμο με οποιουδήποτε ελληνικού σχολείου και μπορούν να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο.

Παρά τον εθελοντικό χαρακτήρα της φοίτησης, πάνω από το 96% των κρατουμένων έχει εγγραφεί στο σχολείο τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Δαμιανός έψαχνε εναγωνίως μία λύση καθώς πιστεύει ότι η εκπαίδευση των κρατουμένων αποτελεί καθήκον της κοινωνίας, ενώ η απαγόρευση επισκέψεων και αδειών λόγω του κορωνοϊού καθιστούσε την ανάγκη εκπαίδευσης ακόμα πιο αδήριτη.

Με τη συνεργασία όλων των καθηγητών, με δωρεές, παραγγελίες από το διαδίκτυο και εθελοντική τεχνική βοήθεια στήθηκε ένα τηλεοπτικό κανάλι ονόματι «Προσπαθώντας TV» το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν οι κρατούμενοι από τις τηλεοπτικές συσκευές στα κελιά τους και μέχρι τώρα τυγχάνει ευρείας αποδοχής.

Ωστόσο, ο κ. Δαμιανός υποστηρίζει ότι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει σε καμία περίπτωση τη διά ζώσης διδασκαλία.

ΠΗΓΗ: Voice of America, Elena BecatorosArmen Kassabian – In a Greek Detention Center, an Official Uses TV to Teach Prisoners

Ο ύποπτος ρόλος της Johansson στο Αιγαίο: H γαλλική Δεξιά προστρέχει σε βοήθεια του επικεφαλής της Frontex

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: