Μαλεσίνα: Ένας γάμος, 10 κηδείες από κορωναϊό * Το Lockdown άργησε, το κακό είχε γίνει

Στη Μαλεσίνα θρηνούν 10 νεκρούς από κορωναϊό μέσα σε 18 ημέρες. Φωτογραφία via ΣΚΑΪ tv




Η Μαλεσίνα Φθιώτιδας από τις 28 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό.

Στις τελευταίες 18 ημέρες έχουν σημειωθεί 10 θάνατοι από κορωναϊό, απότοκος της ασύγγνωστης ελαφρότητας με την οποία αντιμετώπισαν την πανδημία οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κάτοικοι, αλλά και ο Μητροπολίτης Λαμίας Συμεών, ανέφεραν ότι τα αίτια του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποτέλεσαν τόσο η τέλεση ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας και περί τους 200 εκτός όπως και το γεγονός ότι υπήρχε γενικότερη χαλάρωση των μέτρων με ενδεικτικό αυτού ότι πλήθος κόσμου συνωστιζόταν στα καφενεία για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Στις 3 Μαρτίου η περιοχή θρήνησε τον πρώτο νεκρό από κορωναϊό. Επρόκειτο για έναν άνδρα ηλικίας 84 ετών. Την ίδια ώρα στους 50 υπολογίζονται οι ασθενείς με κορωναϊό που νοσηλεύονται.

Σήμερα, οι κάτοικοι τονίζουν πως η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη με πολύ κόσμο να νοσεί και τους πολίτες να βρίσκονται σε καθεστώς φόβου, θλίψης και πανικού.

HJ με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μαλεσίνα: Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από τις 6 το πρωί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: