Λαβρόφ: Θα απαντήσουμε σε όποιες κυρώσεις επιβάλει η Ουάσινγκτον εξαιτίας του Ναβάλνι

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY PRESS SERVICE, μέσω ΚΥΠΕ




Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι όποιες κυρώσεις και να επιβάλουν στη Ρωσία οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο δεν θα πετύχουν τον στόχο τους, αλλά θα επιδεινώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ διαμηνύει μέσω του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών ότι θα απαντήσει στις όποιες κυρώσεις.

Με την πολιτική των κυρώσεων οι χώρες που τις επιβάλλουν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί γύρω από τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, θα αντιδράσει στις οποίες κυρώσεις επιβάλει η Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας. «Θα απαντήσουμε αναμφίβολα, κανένας δεν έχει άρει έναν από τους κανόνες της διπλωματίας που είναι η αμοιβαιότητα» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Δυο αμερικανικές πηγές, που γνωρίζουν καλά το ζήτημα, έχουν δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν κυρώσεις σήμερα για να τιμωρήσουν την Ρωσία για την δηλητηρίαση του Ναβάλνι. Το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και έχει δηλώσει ότι δεν διαθέτει αποδείξεις ότι δηλητηριάσθηκε.

Με πληροφορίες από Reuters-TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Άρχισε στο Περού η δίκη του πρώην προέδρου Φουχιμόρι για «εξαναγκαστικές στειρώσεις» 270.000 γυναικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: