Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο, τον πνίγει το παράπονο: Το AP αποκαλύπτει το ζόρι Ερντογάν για Μπάιντεν

File Photo: Από συνάντηση των δύο ανδρών στις 23 Ιανουαρίου του 2016.EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Το περιβάλλον του Προέδρου Ερτογάν  δεν εμφανίζεται ενθουσιασμένο από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν δύο ολόκληρους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του δεν του έχει ακόμη τηλεφωνήσει.

Την πληροφορία μεταφέρει το Associated Press σε μία ανάλυση υπό τον τίτλο «Call me? US-Turkey reset faces long list of hurdles», δηλαδή: «Με πήρες; – Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις αντιμέτωπες με μία μακρά λίστα εμποδίων».  

«Σχεδόν δύο μήνες στην προεδρία και ο Μπάιντεν δεν έχει καλέσει τον Ερντογάν, κάτι που μερικοί στην Τουρκία θεωρούν ως ανησυχητικό σημάδι. Εν αντιθέσει, ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ και ο Ερντογάν είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές του 2016» σημειώνει η συντάκτρια του άρθρου, Suzan Frazer και συνεχίζει:

«Στις δημόσιες δηλώσεις τους, οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν υποβαθμίσει την απουσία τηλεφωνικής επικοινωνίας από τον Λευκό Οίκο, σημειώνοντας ότι συνομιλίες διεξάγονται σε άλλα επίπεδα, όμως υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε προς το Associated Press ότι το γραφείο του Προέδρου Ερντογάν ‘δεν είναι ενθουσιασμένο’ με το γεγονός αυτό.

Ο αξιωματούχος μίλησε στο διεθνές πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας που παρουσιάζει το συγκεκριμένο ζήτημα», σχολιάζει το πρακτορείο.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Το πιο σημαντικό μήνυμα της Αμερικής στον Ερντογάν είναι ότι δεν περνά πιά το “μπούλινγκ” του: Πορεία πλήρους ρήξης;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: