Οι Τούρκοι δεν αλλάζουν τα σχέδια τους, μην παραμυθιάζεστε: Ο Ερντογάν σήμερα τα είπε όλα…

Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν “συμμετείχε” σε ζωντανή σύνδεση από τo Προεδρικό Μέγαρο Vahdettin στην τακτική άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα 2021’.

Στη διάρκεια αυτής της σύνδεσης, έκανε αισχρές δηλώσεις, όπως πάντα. Επειδή στα ελληνικά ΜΜΕ οι δηλώσεις του απλά δημοσιεύονται και μεταδίδονται χωρίς σχόλια, εμείς θα τις παρουσιάζουμε και θα τις σχολιάζουμε, κυρίως για να πληροφορείται η κοινή γνώμη, ότι τα τουρκικά σχέδια δεν έχουν αλλάξει παρά τις λεγόμενες διερευνητικές επαφές.

Τα σχέδια της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου δεν μπήκαν στον “πάγο” μετά την υποτιθέμενη παρέμβαση της Γερμανίας. Βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Οι κυβερνήσεις στην Αθήνα και τη Λευκωσία πρέπει να ξυπνήσουν.

Ο ισλαμιστής Ερντογάν, λοιπόν, ευχήθηκε να είναι η άσκηση, η οποία θεωρείται ανθελληνική κίνηση, επιτυχής και επωφελής για το ηρωικό ναυτικό, επισημαίνοντας ότι είχε πραγματοποιηθεί και το 2019, αλλά δεν κατέστη εφικτή η πραγματοποίησή της πέρυσι λόγω της εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Σημείωσε δε ότι, φέτος, δοκιμάστηκαν εγχώρια και εθνικά οπλικά συστήματα σε μια πολύ ισχυρότερη, περιεκτικότερη και πιο οργανωμένη άσκηση.

Πρόσθεσε δε τα εξής:

«Επίσης, έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τη χρήση των υψηλής τεχνολογίας πολεμικών οχημάτων μας από το προσωπικό μας σε αυτήν την άσκηση. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να αξιολογήσουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες του ηρωικού στρατού μας και να διορθώσουμε τυχόν αδυναμίες.

Πραγματοποιήσαμε την φάση της άσκησής μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Εδώ, η Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού μας διεξήγαγε μια επιτυχημένη διαδικασία, που μας έκανε πραγματικά περήφανους, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στον εχθρό. Εύχομαι καλή τύχη στο προσωπικό μας, που συμμετείχε στην άσκησή μας, η οποία ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται αύριο. Πιστεύω ότι η άσκηση θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεών μας».

Ο Ερντογάν, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Τουρκία είναι μια χώρα, που περιβάλλεται από θάλασσες από τρεις πλευρές, συνέχισε ως ακολούθως:

«Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας, έχουμε δει ότι το έθνος μας αποδίδει σημασία στη ναυτική δύναμη, προκειμένου να διατηρήσει την επιβίωσή του σε αυτήν την απαιτητική γεωγραφία. Έχουμε εκπαιδεύσει πολλούς σπουδαίους ναυτικούς από τον Çaka Bey έως τον Barbaros Hayreddin Pasha, από τον Turgut Reis έως τον Seydi Ali Reis. Υπό την ηγεσία αυτών των καπεταναίων, έχουμε επιτύχει πολλές σπουδαίες νίκες στη θάλασσα. Με τη νίκη στη Ναυμαχία της Πρέβεζας έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα ειρήνης και σταθερότητας, που θα διαρκέσει για αιώνες, πέραν της μετατροπής της Μεσογείου σε τουρκική λίμνη.

Κατά τη διάρκεια των περιόδων, όπου το ναυτικό μας ήταν ισχυρό, βίωσε την χρυσή εποχή του στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική αλλά και στη λεκάνη της Μεσογείου. Ακριβώς όπως η ναυτική μας δύναμη μας έφερε στην κορυφή της παγκόσμιας πολιτικής, έτσι και το αίμα μας στις θάλασσες μας έφερε πολύ σοβαρές απώλειες σε εδάφη. Την ώρα που η σκιά του οθωμανικού εμβλήματος της δικαιοσύνης αποδυναμωνόταν, η αποικιοκρατία και οι διώξεις κυριάρχησαν στην ενδοχώρα μας.

Για τη χώρα μας, το να διαθέτουμε ένα ισχυρό ναυτικό δεν αποτελεί επιλογή αλλά αναγκαιότητα. Πρέπει να είμαστε ισχυροί όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά αλλά και στον στρατιωτικό τομέα και στην άμυνα. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών μας και των φίλων μας σε κάθε γωνιά της περιοχής μας, ειδικά των ‘Τ/Κ’. Επειδή γνωρίζουμε πως στο παραμικρό παραπάτημα, με την παραμικρή αδυναμία, θα προσπαθήσουν να μας αφαιρέσουν ακόμη και τη γη, όπου ζούμε. Τα πρόσφατα γεγονότα, που βιώσαμε εσχάτως, στο πλαίσιο της Συρίας, του Ιράκ, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, μας υπενθύμισαν ξανά αυτό το γεγονός».

Εν συνεχεία, ο Ερντογάν σημείωσε ότι δεν πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι η Τουρκία είναι πολιορκημένη κατά μήκος των συριακών συνόρων, ειδικά μέσω ενός διαδρόμου του τρόμου. Υπογραμμίζοντας δε ότι έχουν γίνει προσπάθειες να υφαρπαχθούν τα δικαιώματα του έθνους και των ‘Τ/Κ’ στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε, ταυτόχρονα, ότι έχουν υποστεί πολλές τέτοιες παρανομίες, κρυφές και ανοιχτές κυρώσεις.

Επιπλέον, εξήγησε ότι, παρά τα πολυάριθμα διπλά πρότυπα, με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι, ποτέ δεν συμβιβάστηκαν ως προς την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τα συμφέροντα, ότι έσπασαν την τρομοκρατική αλυσίδα στη βόρεια Συρία σε τρία διαφορετικά μέρη με τις διασυνοριακές επιχειρήσεις, καθώς και ότι περισσότερα από 8.200 χλμ 2 εκκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες του DAESH και του YPG .

Δηλώνοντας, ακόμα, ότι είχαν καταδείξει ότι δεν θα επέτρεπαν τετελεσμένα στη ‘βόρεια Κύπρο’, ο Erdo ğ an ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας επί των πόρων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο με κάθε κόστος.

Με τα βήματα, στα οποία προβήκαμε, βάσει του διεθνούς δικαίου, αποτρέψαμε την εισβολή πραξικοπηματιών στη Λιβύη. Ξεπεράσαμε όλες τις παράνομες προσπάθειες φυλάκισης της χώρας μας στην ακτογραμμή της Αττάλειας. Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε πρωτοβουλία, που έχουμε αναλάβει, ειδικά τερματίζοντας την κατοχή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σίγουρα δεν ενεργήσαμε και σίγουρα δεν ενεργούμε με μια επεκτατική, παρεμβατική νοοτροπία, όταν προβήκαμε σε όλα αυτά τα βήματα. Όπως λέγαμε ανέκαθεν, δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη, τη θάλασσα και την κυριαρχία καμίας χώρας. Προσπαθούμε μόνο να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και τα δικαιώματά μας υπό την καθοδήγηση των προγόνων μας, που είπαν «Αν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο».

«Οι χριστιανοί του Ιράκ πρέπει να ζήσουν με ειρήνη», λέει στον πάπα Φραγκίσκο ο Μεγάλος Αγιατολάχ Σιστάνι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: