Δραματική εφημερία στο Λαϊκό: Γεμάτες οι ΜΕΘ – Διασπορά κορωναϊού μέσω συνοδού

File Photo Ο προϊστάμενος της μονάδας covid του Λαϊκού μιλάει στο Open Tv Screenshot via video Open Tv




Καθολική απαγόρευση εισόδου για συνοδούς ασθενών επιβλήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών μετά από διασπορά του κορωναϊού σε κλινική μέσω ενός συνοδού ασθενούς.

Στην Α’ χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική βρέθηκαν κρούσματα, με αποτέλεσμα να γίνει εκκένωση του χώρου από τους συνοδούς.

Όπως λέει στο Open Tv ο προϊστάμενος της μονάδας Covid Nίκος Ορφανός το νοσοκομείο δεν δέχθηκε άλλους ασθενείς καθώς στοιβάζονται πάνω σε φορεία στους θαλάμους καθώς  όλες οι κλίνες (90) ήταν κατειλημμένες.

«Ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική» λέει κ,. Ορφανός.

«Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid» συνέχισε και κατέληξε λέγοντας ότι στο Λαϊκό έχουν ενταχθεί 5 ιδιώτες γιατροί.

Δείτε το το ρεπορτάζ

Στο κόκκινο όλο το ΕΣΥ

Συνολικά στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 5.025 ασθενείς, με τους 3.893 σε απλές κλινικές και τους 1.132 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης. Στα νοσοκομεία της Αττικής, δημόσια και ιδιωτικά που έχουν παραχωρήσει κλίνες, νοσηλεύονται περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς της χώρας (2.549, με τους 390 να είναι διασωληνωμένοι).

Από σήμερα Τετάρτη, στο σύστημα υγείας μπαίνουν για εφημερίες δύο ακόμη νοσοκομεία, το ΝΙΜΤΣ και το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, στα οποία θα νοσηλεύονται non covid περιστατικά, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός που θα δέχεται μόνο Covid περιστατικά. Στη μάχη ρίχνονται και 206 ιδιώτες γιατροί που επιστρατεύτηκαν, κι από χθες το πρωί παρουσιάστηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα στα νοσοκομεία της Αττικής.

Πού είναι κατανεμημένα τα περιστατικά covid

Ενδεικτικά, στο Σισμανόγλειο νοσηλεύονται 267 ασθενείς σε απλές κλίνες, στο Σωτηρία 210, στον Ευαγγελισμό 166, στον Ερυθρό Σταυρό 157 ασθενείς, στο Ιπποκράτειο 111, στο Αμαλία Φλέμιγκ 120, στο Αττικόν 236, στο Θριάσιο 105, και στο Τζάνειο 120. Σε ό,τι αφορά στη νοσηλεία στις ΜΕΘ, μεγάλο βάρος σηκώνουν το Σωτηρία που νοσηλεύει 99 ασθενείς, ο Ευαγγελισμός 56, το ΚΑΤ 46, το Αττικόν 45 και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας 107.

Με πληροφορίες από Οpen Tv. ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέες οδηγίες για την καραντίνα – Τι ισχύει για εμβολιασμένους και όσους νόσησαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: