Δημοσκόπηση Pulse: Κερδίζει το εμβόλιο, χάνουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση Λιγνάδη
Αρνητική αξιολόγηση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Λιγνάδη, οι οποίοι  όμως δεν μεταφράζονται σε κέρδη για την αξιωματική αντιπολίτευση προκύπτει από την δημοσκόπηση της Pulse.

Οσον αφορά στη στάση έναντι του εμβολίου, το 80% των πολιτών δηλώνει ότι θα προχωρήσει στον εμβολιασμό το συντομότερο δυνατόν.

Υπόθεση Λιγνάδη

Πάνω από τους μισούς (51%) αξιολογούν αρνητικά την στάση της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες αποκαλύψεις που ξεκίνησαν από τη Σοφία Μπεκατώρου και με αποκορύφωμα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ειδικότερα, «σίγουρα αρνητικά» κρίνει τη στάση της κυβέρνησης το 36%, «μάλλον αρνητικά» το 15%, «μάλλον θετικά» το 23% και «σίγουρα θετικά» το 21%.

Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις δόθηκαν από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων στην κυβέρνηση και τη ΝΔ (61%) προέρχεται από ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμη πιο υψηλό είναι το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ με έξι στους δέκα (59%) να κρίνουν αρνητικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, «σίγουρα αρνητικά» κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 35%, «μάλλον αρνητικά» το 24%, «μάλλον θετικά» το 22% και «σίγουρα θετικά» το 12%.

Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ (82%) προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (78%).

Σημαντικό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, καθώς και του Κυρ. Μητσοτάκη έναντι του Αλ. Τσίπρα ως προς το είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, το 38% δηλώνει (με αναγωγή επί των εγκύρων) ότι επιλέγει να ψηφίσει Ν.Δ. έναντι του 23% που επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, το 7,5% επιλέγει Κίνημα Αλλαγής, το 6% Κομμουνιστικό Κόμμα, το 4,5% Ελληνική Λύση και μόλις το 3% ΜέΡΑ25. Κάποιο άλλο κόμμα φαίνεται να επιλέγει ένα ποσοστό 8%, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν –ή δεν ήθελαν να απαντήσουν– δέκα στους εκατό πολίτες.

Καταλληλότερο πρωθυπουργό «βλέπουν» οι πολίτες σε ποσοστό 44% τον κ. Μητσοτάκη, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν σε ποσοστό 25% οι ερωτηθέντες. Σε ποσοστό 27% οι πολίτες εμφανίζονται να απαντούν «κανένας από τους δύο». Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η δημοσκόπηση καταγράφει πως τόσο για τη Ν.Δ. όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται προβληματισμός εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τα δύο μεγάλα κόμματα διαχειρίστηκαν τις δραματικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο του #MeToo.

Τα εμβόλια κερδίζουν τη μάχη της εμπιστοσύνης

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν πως θα κάνουν το εμβόλιο με το ποσοστό του «σίγουρα ναι» να φτάνει από το 37% του Νοεμβρίου στο 59% σήμερα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 6 στους 10 (59%) λένε πως θα κάνουν σίγουρα το εμβόλιο ενώ 2 στους 10 (21%) λένε πως «μάλλον» θα το κάνουν, δείγμα πως αυξάνεται πλέον η εμπιστοσύνη του κόσμου στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι που συμβαίνει σταδιακά και στις υπόλοιπες χώρες.

Ακολουθήστε τo HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Κούγιας αναιδής και μαινόμενος: Σκληρή απάντηση από τον Καπουτζίδη, τον “κόντυνε” η Καινούργιου…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: