Δακρυσμένος ο διευθυντής του σχολείου στο Δαμάσι χτυπά το τελευταίο κουδούνι πριν την κατεδάφιση [video]

File photoΟ διευθυντής του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι, χτυπάει το τελευταίο κουδούνι…Screenshot via You Tube/larissanet




Ήταν μεσημέρι της 3ης Μαρτίου όταν ο τρομερός σεισμός 6,3 Ρίχτερ χτύπησε αλύπητα την Ελασσόνα και τον Τύρναβο, ιδιαίτερα, ορισμένα χωριά. Ανάμεσά τους το Δαμάσι.

Εκείνη τη μέρα ο διευθυντής και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου του χωριού κατάφεραν με εξαιρετική υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και ανθρωπισμό να βγάλουν σώους και αβλαβείς από το ετοιμόρροπο κτίριο τους δεκάδες μαθητές του.

Ο διευθυντής του σχολείου, το ίδιο το σχολείο, έγιναν κάτι σαν σύμβολο. Ο διευθυντής, Γρηγόρης Λέτσιος, δέχθηκε μάλιστα συγχαρητήριο τηλεφώνημα και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο διευθυντής είπε πως το σχολείο δεν σώζεται, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε το σχολείο να ξαναφτιαχτεί μέχρι το πρώτο κουδούνι της επόμενης χρονιάς.

Πράγματι, η επιχείρηση προχωρά καθώς κατόπιν συνεννόησης του διευθύνοντος συμβούλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανέλαβε να κατασκευάσει το νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου.

Σήμερα μια εξίσου συγκινητική στιγμή μ’ εκείνη της επιχείρησης εκκένωσης του σχολείου, έλαβε χώρα έξω απ’ το σχολείο.

Ο διευθυντής, Γρηγόρης Λέτσιος, με δάκρυα στα μάτια χτύπησε το τελευταίο κουδούνι πριν την κατεδάφιση του 83 ετών σχολείου. Σε λίγο αναλαμβάνουν οι μπουλντόζες…

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διευθυντή σεισμόπληκτου σχολείου στο Δαμάσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: