Μπάιντεν για την ψήφιση σχεδίου ανάκαμψης 1,9 τρις: H χώρα το έχει “απεγνωσμένα ανάγκη”

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, κατά την διάρκεια δηλώσεων μετά την ψήφιση από την Γερουσία του σχεδίου ανάκαμψης ύψους 1,9 τρις. 06 Μαρτίου 2021, EPA/SHAWN THEW
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου ανάκαμψης ύψους 1.900 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο η χώρα “έχει απεγνωσμένα ανάγκη”, όπως τόνισε, για να εξέλθει από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωναϊού.

“Κάναμε ένα τεράστιο βήμα” για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο αρχηγός του κράτους, του οποίου αυτό το μεγάλο σχέδιο στήριξης ήταν μια από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση από την πανδημία σημαίνει ότι η πληρωμή 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς θα αρχίσουν να καταβάλλεται αυτόν τον μήνα και ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιταχύνουν την παραγωγή και τη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι το 85% των αμερικανικών νοικοκυριών θα λάβει τις πληρωμές, με ένα ζευγάρι που έχει δύο παιδιά και κερδίζει 100.000 δολάρια ετησίως να έχει να λαμβάνει περίπου 5.600 δολάρια.

Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πράσινο φως από την Γερουσία στον σχέδιο ανάκαμψης του Τζο Μπάιντεν: Μαραθώνια ψηφοφορία…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: