Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και ψάρεμα: Όχι μετακίνηση από δήμο σε δήμο λένε οι Λοιμωξιολόγοι [Live η ενημέρωση]

File Photo: Κομμώτριες, φορώντας μάσκες, κουρεύουν πελάτες. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ανακοινώνονται αυτή την ώρα οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το χαλάρωμα των μέτρων μετά την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες “κλείδωσε” ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές στο βαθύ κόκκινο θα ξεκινά από τις 21.00 αντί για τις 19.00.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα μέτρα

Επίσης, αναμένεται να ανοίξουν από Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, αρχαιολογικοί χώροι και παιδικές χαρές.

Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες που λένε πως αναμένεται να επιτραπεί και το ψάρεμα, χωρίς ωστόσο να επιτραπεί παράλληλα και η μετακίνηση με αυτοκίνητο πέραν των 2 χιλιομέτρων.

Ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τη χρήση του κωδικού 6 στο 13033 και εάν τελικά θα επιτραπεί η χρήση του για μετακινήσεις κάθε επιτρεπόμενου είδους με αυτοκίνητο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε εκτενής συζήτηση στην επιτροπή για το θέμα και δεν θα αλλάξει η απόφαση η σωματική άσκηση να γίνεται μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτραπεί η χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής με το sms 6, αλλά μόνο για μετακινήσεις εντός δήμου.

Σε ο,τι αφορά τις εκκλησίες θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τμ, ενώ προβλέπεται να υποβάλλονται σε τεστ οι ιερείς, οι ψάλτες και οι νεωκόροι. Αυτά θα ισχύσουν για τις λειτουργίες κατά τους Χαιρετισμούς, την Κυριακή της Ορθοδοξίας και για την 25η Μαρτίου . Αλλες μέρες δεν θα λειτουργούν οι χώροι λατρείας.

Οι ανακοινώσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης θα γίνουν στις 18.30 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο.

Παπαευαγγέλου: Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στην Ελλάδα

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο σε κάποιες περιοχές της χώρας παρατηρείται σχετική σταθεροποίηση, όχι όμως στην Αττική όπου παρατηρούνται αυξητικές τάσεις του επιδημιολογικού φορτίου, όπως ανέφερε, κατά την ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Το σύστημα υγείας συνεχίζει να πιέζεται και όπως είπε χαρακτηριστικά είναι η μεγάλη πρόκληση, σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος εισαγωγών το 7ημερο ήταν 450 εισαγωγές και ο μ.ό. των κρουσμάτων 2.250. Ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 6%, τα ενεργά κρούσματα παραμένουν σταθερά στα 20.000 στην επικράτεια. Στην επικράτεια σε απλές κλίνες covid νοσηλεύονται 4.600 ασθενείς εκ των οποίων 2.500 στην Αττική. Προσπάθησε να εξηγήσει τι συνέβη στην Αττική και τα μέτρα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Όπως είπε η Αττική διαφέρει από άλλες αστικές περιοχές καθώς είναι πυκνοκατοικημένη. «Πιστεύουμε ότι τα μέτρα είναι αποτελεσματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για τη σημασία του μαζικού εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παρατηρείται μείωση κρουσμάτων άνω των 75 ετών, λόγω του εμβολιασμού τους.

Αναφέρθηκε τέλος στην ψυχική κόπωση, που -όπως είπε- απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής και οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή για μερική “χαλάρωση” καθώς για άνοιγμα δραστηριοτήτων δεν μπορούμε να συζητάμε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: