Ολοκληρώθηκε η λήψη των 479 εκατ. ευρώ για διαχείριση της κρίσης λέει το υπουργείο Οικονομικών

File Photo: Άποψη του κτηρίου του υπουργείου Οικονομικών. ΚΥΠΕ




Με τη λήψη της σημερινής εκταμίευσης ύψους €229 εκατομμυρίων από την Ε, η Κύπρος ολοκλήρωσε σήμερα τη λήψη χρηματοδότησης ύψους €479 εκατομμυρίων

από το ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης για το μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης («Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency»: SURE) με το Υπουργείο Οικονομικών να σημειώνει ότι η Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για διαχείριση της κρίσης.

Τα χρήματα αυτά, που εξασφαλίζονται με πολύ ευνοϊκούς όρους και αποσκοπούν στην χρηματοδότηση των σχεδίων στήριξης της απασχόλησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πρώτη δόση ύψους €150 εκατ. είχε εκταμιευθεί στις 17 Νοεμβρίου 2020.

«Η Κύπρος, χάρη στον ορθό σχεδιασμό της σε ότι αφορά τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, ήταν η πρώτη χώρα αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για διαχείριση της κρίσης, υποβάλλοντας έγκαιρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημο, εμπεριστατωμένο και πλήρως αιτιολογημένο αίτημα για την εξασφάλιση δανείου ύψους €479.070.000 με σκοπό τη χρηματοδότηση των κυβερνητικών σχεδίων στήριξης της απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Επιμένει προκλητικά ο Τσαβούσογλου: Μόνη λύση τα δυο κράτη, μείζον θέμα ο διαμερισμός του φυσικού πλούτου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: