Ο GOAT Τομ Μπρέιντι (κ. Ζιζέλ) κατέκτησε το 7ο super bowl με την Τάμπα Μπέι σε ηλικία 43 ετών

Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του αμερικανικού NFL Τομ Μπρέιντι πανηγυρίζει με τη σύζυγό του Ζιζέλ τη νίκη στο super bowl που αποτελεί τον 7ο προσωπικό του τίτλο και ακατάριπτο ρεκόρ epa08995296 EPA/ERIK S. LESSER




Στα 43 του χρόνια, ο Τομ Μπρέιντι, ο σύζυγος του supermodel Ζιζέλ, κέρδισε το 55o Super Bowl και μάλιστα ως MVP, οδηγώντας την Τάμπα Μπέι σε άνετη επιτυχία, 31-9 επί της Κάνσας Σίτι.

Η ομάδα της Τάμπα πανηγύρισε για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2003, αυτή τη φορά ως αουτσάιντερ στο σπίτι της, στο στάδιο Raymond James. Για τον Μπρέιντι, στο δέκατο τελικό του, είναι ο έβδομος θρίαμβος (οι προηγούμενοι έξι με τους Πάτριοτς), περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα καθώς από τις 32 τόσο οι Πάτριοτς όσο και οι Στίλερς έχουν σταματήσει στους έξι.

  • Ο Μπρέιντι κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη για 5η φορά στην ιστορία του, που αποτελεί επίσης ρεκόρ.

Ο Κορυφαίος Όλων των Εποχών (GOAT), στα 43 του χρόνια συνεχίζει να γράφει ιστορία στο NFL, καθώς για 10η φορά στην πολυετή καριέρα του έπαιξε σε τελικό Super Bowl. Άφησε πέρυσι τους New England Patriots έπειτα από 19 επιτυχημένα χρόνια: κατέκτησε 6 φορές το Super Bowl, τέσσερις από αυτές τις φορές αναδείχθηκε και MVP. Και πήγε στους Tamba Bay Buccaneers, έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Φεβρουάριο του 2007, το μοντέλο και ηθοποιός Μπρίτζετ Μιούναχαν «Ζιζελ» ανακοίνωσε πως περιμένει το παιδί του Μπρέιντι. Ο Τζον Έντουαρντ γεννήθηκε τον Αύγουστο, ενώ το ζεύγος παντρεύτηκε το Φλεβάρη του 2009 και απέκτησε άλλα δυο παιδιά. Ο Μπέντζαμιν γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 2009 και η Βίβιαν Λέικ το Δεκέμβρη του 2012.

Τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ τραγούδησαν ο τραγουδιστής της κάντρι Έρικ Τσερτς και η τραγουδίστρια της R&B Τζαζμίν Σάλιβαν, ενώ η νεαρή ποιήτρια, Αμάντα Γκόρμαν, γνωστή και από την παρουσία της στον Λευκό οίκο, στην τελετή ορκωμοσίας του Τζον Μπάιντεν, πριν από το «πέταγμα» του νομίσματος απήγγειλε ένα ποίημα.

Για πρώτη φορά… το στάδιο δεν ήταν κατάμεστο. Το χωρητικότητας 66.000 θεατών «Raymond James Stadium» λόγω των πρωτοκόλλων για την Covid-19 είχε μόλις 25.000 θεατές.

Για πρώτη φορά… ομάδα που φτάνει στον τελικό αγωνίστηκε στην έδρα της. Ωστόσο ήταν η 5η διοργάνωση που φιλοξενήθηκε από την περιοχή της Τάμπα (το αρχικό Στάδιο της Τάμπα φιλοξένησε το Super Bowls XVIII και το XXV πριν κατεδαφιστεί το 1999) και η τρίτη που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Raymond James» μετά από τα Super Bowls XXXV και XLIII.

Για πρώτη φορά… στο παιχνίδι υπήρξε γυναίκα διαιτητής. Η Σάρα Τόμας ήταν η κριτής της ομάδας των οκτώ διαιτητών. Η 46χρονη Τόμας έγινε επίσημα διαιτητής του NFL το 2015. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο 60χρονος Καρλ Τσέφερς που διευθύνει τελικό για 2η φορά στην καριέρα του μετά από αυτόν του 2017 στο Χιούστον του Τέξας τον οποίον και είχαν κατακτήσει οι New England Patriots με MVP τότε τον Τομ Μπρέιντι.

Για πρώτη φορά… στο ημίχρονο ο καλλιτέχνης που έχει αναλάβει το σόου δεν εμφανίστηκε στη σέντρα του αγωνιστικού χώρου -όπου συνήθως σκηνικά και καλλιτέχνες εμφανίζονταν σε λιγότερο από 10 λεπτά, αλλά απο τις εξέδρες.

HJ με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φλόριντα, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: