Δεν αντέχουν ούτε μία εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα: Ακύρωσαν διοργάνωση για την Παγκόσμια Ημέρα στο Πανεπιστήμιο Άγκυρας

File Photo Ankara university Screenshot




Την στιγμή που η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν αρχίσει να συζητάνε για το ενδεχόμενο διαλόγου αλλά

η μισαλλοδοξία και η προπαγάνδα υποκαθιστούν την καλή διάθεση, την επιστημονική γνώση και σκέψη τότε «κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα και μετά από θύελλα αντιδράσεων στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακυρώθηκε  η διαδικτυακή εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» στην Άγκυρα την οποία διοργάνωναν τα πανεπιστήμια της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Θράκης με την συμπαράσταση της πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, θα γινόταν αναφορά στον Γιώργο Σεφέρη.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι όμως το πανεπιστήμιο της Άγκυρας με ανάρτησή του ανακοίνωσε την ακύρωση της.

Προηγουμένως είχαν πάρει θέση τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως η Yeni Akit και η Dirilis Postasi κάνοντας λόγο με δριμύ ύφος για “προδοσία” με ένα σκεπτικό τύπου «την ώρα που οι Έλληνες καταπιέζουν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και προσπαθούν να τους εξαφανίσουν, κάποιοι διοργανώνουν “Ημέρες Ελληνικής Γλώσσας”».

Έτσι το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας με ανακοίνωση του αναφέρει πως «η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που είχε προγραμματιστεί στα πλαίσια επιστημονικής δραστηριότητας, ακυρώθηκε επειδή δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση στον σκοπό της».

HJ με πληροφορίες από Yeni Akit, Dirilis Postasi, Anakara University

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

O νομπελίστας Οχράν Παμούκ κι άλλοι 146 κορυφαίοι Τούρκοι συγγραφείς κατά Ερντογάν και υπέρ των φοιτητών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: