Ισπανία: Πρόσθετο πακέτο 11 δισ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας

Bουλευτές χειροκροτούν την παρέμβαση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ (Δ) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Κάτω Βουλή ,στη Μαδρίτη στις 24 Φεβρουαρίου 2021. EPA / Emilio Naranjo, μέσω ΚΥΠΕ
Ενα πρόσθετο πακέτο 11 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους, ανακοίνωσε σήμερα ο  Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωναϊού.

Ο Σάντσεθ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι το σχέδιο, οι λεπτομέρειες του οποίου είναι ακόμα υπό συζήτηση με την Τράπεζα της Ισπανίας και του τραπεζικού κλάδου, θα περιλαμβάνει «κούρεμα» για δάνεια με κρατικές εγγυήσεις και ανακεφαλαιοποίηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Δεν θέλουμε απλά να σώσουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», δήλωσε ο κ. Σάντσεθ στο Κοινοβούλιο.

Η Ισπανία είναι μια τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες με πάνω από 3 εκατ. κρούσματα και περισσότερους από 68.000 θανάτους, αν και η συχνότητα του κορωναϊού έχει μειωθεί κάτω από 250 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους – χθες, για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Η εξαρτώμενη από τον τουρισμό οικονομία της Ισπανίας κατέγραψε συρρίκνωση ρεκόρ 11% πέρυσι, με την ανεργία να αυξάνεται στο 15,5%.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ζημίες 2 δισεκατομμυρίων λιρών κατέγραψε το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: