Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού

και οι εξαγγελίες πως δεν πρόκειται να συζητήσουν κάτι πέραν της ομοσπονδίας στο Κυπριακό με βάση το πλαίσιο Γκουτέρες, το χθεσινό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στην έναρξη της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, τα μαζικά rapid tests που έχουν διενεργηθεί και που διενεργούνται καθημερινά καθώς και η ταλαιπωρία των πολιτών, η επιστροφή κάποιων από τους μαθητές στα σχολεία, καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις στο λιμάνι της Λεμεσού, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Κοινή γραμμή για την πενταμερή» γράφει στο κύριο της θέμα για τον συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου λίγο πριν το κάλεσμα του ΓΓ του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουτέρες για την πενταμερή διάσκεψη. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ξαναζωντάνεψε η αγορά με το χθεσινό άνοιγμα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Αλλού, γράφει για δύο νέα κρούσματα και 105 θανάτους από κορωνοϊό στην Κύπρο το τελευταίο 24ωρο.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ούτε βήμα πίσω από το πλαίσιο Γκουτέρες», γράφει πως Μητσοτάκης και Αναστασιάδης επαναβεβαίωσαν την κοινή γραμμή πλεύσης για τη διάσκεψη 5+1 στο Κυπριακό. Αλλού, γράφει σχετικά με τις καταγγελίες αθλητριών πως ανακρίθηκαν οι δύο ύποπτοι. Σε άλλο του θέμα, ο «Π» γράφει πως σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό στο θέμα της αντιμετώπισης της Πανδημίας.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Χάραξαν κόκκινες γραμμές» γράφει στο κύριο του θέμα πως Λευκωσία και Αθήνα ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους για τη μορφή λύσης αλλά και το σημείο εκκίνησης των συνομιλιών. Αλλού, γράφει πως αρνήθηκε τα πάντα ο αθλητικός παράγοντας εναντίον του οποίου υπήρξε καταγγελία από την σκοπεύτρια Αντρη Ελευθερίου για παρενόχληση. Σε άλλο του θέμα γράφει +ως διχάζει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ υπάρχει ανησυχία για τους ηλικιωμένους.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Βουλιάζει το λιμάνι λόγω των ιδιωτικοποιήσεων», γράφει πως μετά τις ιδιωτικοποιήσεις στο λιμάνι της Λεμεσού μειώθηκε δραματικά ο διαμετακομιστικό εμπόριο και αυξήθηκαν οι χρεώσεις που πληρώνουν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες. Αλλού, πως με προβλήματα έγινε η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Σε άλλο της θέμα για τις ουρές και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες στους χώρους δειγματοληψίας για τα rapid tests.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Καμία παρέκκλιση από τις αρχές τις ΕΕ-ΗΕ», γράφει πως Αναστασιάδης και Μητσοτάκης συμφώνησαν πως η ομοσπονδία είναι η μόνη λύση την οποία συζητούν για το Κυπριακό. Αλλού, γράφει ότι τα καταστήματα μείωσαν κατακόρυφα τις τιμές τους ώστε να προσελκύσουν καταναλωτές και να περιορίσουν τις ζημιές τους. Σε άλλο της θέμα γράφει πως το ¼ του πληθυσμού έχει κάνει rapid test μέσα σε μια εβδομάδα.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θωμάς Κεττένης
Λευκωσία, Κύπρος

Σοβαρά ξένα ΜΜΕ ασκούν κριτική στον Πρωθυπουργό για παραβίαση των κανόνων στην Ικαρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: