Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις σε σχέση με τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στη Λευκωσία, με τον διορισμό ποινικών ανακριτών από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας,είναι τα κυριότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οικονομία σε γερά πόδια! Δεν μας λύγισε ο κορωνοϊός», γράφει πως πολύ πιο μικρή είναι τελικά η ύφεση της κυπριακής οικονομίας (5,1%) για το 2020 σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς παρά την πανδημία. Αλλού, γράφει πως οι αστυνομικοί βγαίνουν στην αντεπίθεση για τα επεισόδια του Σαββάτου και δηλώνουν πως δεν θα αφήσουν εκτεθειμένους τους συναδέλφους τους. Σε άλλο της θέμα γράφει πως είναι καθολικό το αίτημα να ερευνηθεί η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κράτος με ρόπαλο και κράνος απέναντι στους πολίτες», γράφει στο κύριο του θέμα πως τον συντονιστή της επιχείρησης του Σαββάτου «φωτογραφίζουν» οι αστυνομικοί για τις οδηγίες της βίαιης καταστολής των διαδηλωτών. Αλλού, γράφει πως νέα δέσμη χαλαρώσεων για τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας την 1η Μαρτίου εάν και εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση. Σε άλλο της θέμα γράφει για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού και για πολλές ποινικές έρευνες, αλλά πενιχρά αποτέλεσματα.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Μαύρο κουτί τα λέει όλα» γράφει στο κύριο του θέμα πως στο κέντρο κρίσεων της Αστυνομίας υπάρχουν όλα τα στοιχεία σχετικά με τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στη Λευκωσία με την Αστυνομία να ετοιμάζει την «υπεράσπιση» της μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε. Αλλού γράφει πως 37 διαφορετικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Κύπρο και ότι από πολλές “εισόδους” εισέβαλε ο κορωνοϊός στο νησί. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η “Μήδεια” έβαλε όλη την Ελλάδα στην κατάψυξη, ντύνοντάς την στα λευκά από άκρη σε άκρη.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γονάτισαν τα κέντρα εστίασης και αναψυχής» γράφει πως η κατάσταση που επικρατεί δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών, πολλές εκ των οποίων οδηγούνται στο κλείσιμο. Σε άλλο της θέμα, γράφει πως δεκάδες ηλικιωμένοι πρόσφυγες που διαμένουν σε διαμερίσματα παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πολυκατοικίες των κυβερνητικών οικισμών λόγω μη ύπαρξης ανελκυστήρων. Αλλού, γράφει πως κόπηκαν δεκάδες δέντρα στο κέντρο της Λευκωσίας για τις εργασίες που γίνονται στη Μακαρίου.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διορίστηκε η επιτροπή για τη στάση της Αστυνομίας», γράφει πως τέσσερις ποινικοί ανακριτές διορίστηκαν την Τρίτη από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου. Αλλού γράφει πως ο Δήμος Λάρνακας και οι τοπικές οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν χθες για την απόφαση μεταφοράς του εργοστασίου ασφάλτου στην περιοχή τους. Σε άλλο της θέμα γράφει για το αποτέλεσμα έρευνας για τα φαινόμενα διακρίσεων, με το 86% να δηλώνουν πως οι γυναίκες είναι πιο συχνά τα θύματα τέτοιων φαινομένων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Καθαρά Δευτέρα θα φέξει για την εστίαση», γράφει για τις χαλαρώσεις των μέτρων, με το Υπουργείο Υγείας να προβληματίζεται για τον χρόνο σταδιακής αποκλιμάκωσης, ενώ η εστίαση υπολογίζεται να επαναλειτουργήσει στις 16 Μαρτίου. Αλλού, γράφει πως ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου δηλώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα από το εμβόλιο της AstraZeneca. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η ΕΚΤ βάζει φρένο σε νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος 

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: