Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η Πενταμερής για το Κυπριακό και το πότε αλλά και πού θα πραγματοποιηθεί ,καθώς και οι διεργασίες προετοιμασίας, η μείωση των κρουσμάτων κορωναϊού κάτω από εκατό ύστερα από τρεις μήνες, η ανησυχία των ηλικιωμένων για το εμβόλιο της AstraZeneca και οι σεξουαλικές κακοποιήσεις αθλητριών και ανθρώπων του θεάτρου, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Νόμος φωτιά αύριο στη Βουλή» γράφει ότι στην ατζέντα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται νομοθέτημα για οικονομική στήριξη ιδιοκτητών κατεχόμενης από τους Τούρκους ακίνητης ιδιοκτησίας. Σημειώνει ότι για εξεύρεση χρημάτων προνοείται η επιβολή εισφοράς ύψους 0,40% σε μεταβιβάσεις ακινήτων και μετοχών. Αλλού γράφει ότι σε θολό τοπίο είναι η πενταμερής αφού κανένας δεν γνωρίζει ακόμα πότε και πού θα πραγματοποιηθεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πολύ σύντομα αναμένεται να εφαρμοστεί το σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης υποθέσεων στα δικαστήρια.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Σύγκληση μικρής και μεγάλης διαπραγματευτικής ομάδας» γράφει ότι την Τετάρτη ανηφορίζουν στο Προεδρικό  για τρίτη φορά η ομάδα συνταγματολόγων αλλά και η μικρή διαπραγματευτική ομάδα για προετοιμασία επί συγκεκριμένων σεναρίων. Αλλού γράφει ότι μετά από τρεις μήνες ανακοινώθηκε και πάλι διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και νοσηλευόμενων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πυρά από όλα τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων ερήμην του δέχθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Πάφου σε σχέση με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες στην πόλη του.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Τρεις φάκελοι κακοποιήσεων» γράφει ότι με τρεις υποθέσεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις αθλητριών ανοίγει και στην Κύπρο ο φάκελος του εγκληματικού φαινομένου, ενώ αναμένεται αυτές να αποτελέσουν έναυσμα για να υπάρξουν και νέες παρόμοιες καταγγελίες. Γίνεται λόγος πια και για υποθέσεις που αφορούν και ανθρώπους του θεάτρου, αφού πληθαίνουν οι αναφορές για τέτοια περιστατικά. Αλλού γράφει ότι ανησυχούν οι συνταξιούχοι για το εμβόλιο της AstraZeneca. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σχεδόν κάθε μέρα η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας διερευνά και μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Όλα ανοιχτά για την Πενταμερή στο Κυπριακό» γράφει ότι τα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της άτυπης Πενταμερούς, η οποία αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 1-3 Μαρτίου.  Αλλού γράφει ότι αναστολή εκτέλεσης της απόφασης δικαστηρίου ζητά νεαρή μητέρα η οποία καλείται να παραδώσει άμεσα τον ανήλικο γιο της στον πατέρα του και να τον μεταφέρει στην Αμερική. Σε άλλο θέμα γράφει ότι προβληματισμοί υπάρχουν σε ηλικιωμένους για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα αναφέρεται στα υποχρεωτικά rapid tests σε εργαζόμενους είναι ενάντια στα θεμελιώδη ανθρώπινα τους δικαιώματα. Σημειώνει ότι εξέχοντες νομικοί υποστηρίζουν ότι τα υποχρεωτικά rapid tests σε εργαζόμενους είναι αντισυνταγματικά. Αλλού αναφέρεται στο τουρκικό τηλεοπτικό δράμα «Μια φορά και ένα καιρό στην Κύπρο» με δεδομένα από τις ενδοκοινοτικές συγκρούσεις του 1963 σημειώνοντας ότι προκαλεί πάταγο στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το πότε και πού θα γίνει η Πενταμερής για το Κυπριακό παραμένουν άγνωστα.

Η εβδομαδιαία Καθημερινή Οικονομική υπό τον τίτλο «Ελπίζουν στις χειμερινές πωλήσεις για τις ανοιξιάτικες παραγγελίες» γράφει ότι σωτήριο χαρακτηρίζουν οι καταστηματάρχες και άλλοι παράγοντες της αγοράς το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και αναμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν οι πωλήσεις τις επόμενες μέρες. Αλλού αναφέρεται σε τουριστικό άνοιγμα της Κύπρου στο Ισραήλ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για δημιουργία «bad bank» στην Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Αντούνα/ΓΧΡ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: