Η ‘Αγγελα Μέρκελ λέει “ΌΧΙ” στα προνόμια των εμβολιασμένων την δεδομένη χρονική στιγμή

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης. 24 Φεβρουαρίου 2021. EPA, Sean Gallup, POOL
Αντίθετη με το ενδεχόμενο παραχώρησης προνομίων στους εμβολιασμένους κατά του κορωναϊού, «όσο ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι τόσο μικρότερος από τον αριθμό εκείνων που περιμένουν να εμβολιαστούν», εμφανίστηκε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι το κράτος δεν μπορεί να αναμιχθεί στις ιδιωτικές συναλλαγές, αλλά και το γεγονός ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν οι εμβολιασμένοι παραμένουν μολυσματικοί.

Σε συνέντευξή της στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, η κυρία Μέρκελ επισήμανε πάντως ότι η διαχείριση του ζητήματος μπορεί να αλλάξει στο μέλλον: «Όταν θα έχουμε προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού σε αρκετούς και κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν καν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να σκεφτούμε να δώσουμε σε εμβολιασμένους πρόσβαση σε κάποιους τομείς. Αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Καγκελάριος εμφανίστηκε πάντως πεπεισμένη για την διάθεση των Γερμανών να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. «Δεν είναι καθόλου άσχημη – και συνεχώς αυξάνεται. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος απαισιοδοξίας», σημείωσε, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, εξηγώντας ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί πρόθυμοι να εμβολιαστούν προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό της ίδιας, η ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα τηρηθεί η προτεραιότητα των ηλικιωμένων και εκείνων οι οποίοι έχουν αναπόφευκτα στενή επαφή με πολλά άτομα. Πρόσθεσε δε ότι «όταν θα έχουμε περισσότερα εμβόλια, θα έχουμε και μεγαλύτερη ευελιξία».


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Η ΕΕ επεξεργάζεται το σχέδιο για τα διαβατήρια εμβολιασμού, με στόχο την αναβίωση του τουρισμού

Η ΕΕ επεξεργάζεται το σχέδιο για τα διαβατήρια εμβολιασμού, με στόχο την αναβίωση του τουρισμού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: