19χρονος Βρετανός σε κώμα κόλλησε δυο φορές covid στο νοσοκομείο: Ξύπνησε μετά από 11 μήνες

File Photo: Καμπάνια κατά του κορωναϊού στην Βρετανία. EPA/ANDY RAIN




Θυμίζει «Good Bye Lenin», αλλά δεν ακριβώς έτσι.

Ο Τζόζεφ Φλάβιλ (Joseph Flavill)  διάβαζε για τις εισαγωγικές του εξετάσεις σε κάποιο βρετανικό πανεπιστήμιο όταν την 1η Μαρτίου του 2020 η ζωή του άλλαξε για πάντα.

Ο 19χρονος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και τρείς εβδομάδες προτού η Βρετανία μπει στο πρώτο της lockdown, εκείνος κατέληγε σε νοσοκομείο να παλεύει για τη ζωή του.

Ο Τζόζεφ έμεινε 11 μήνες παραμονής στο νοσοκομείο του Λέστερ, όπου μάλιστα προσεβλήθη δύο φορές από την Covid 19, χωρίς να είναι σε θέση βεβαίως να το αντιληφθεί.

 

Πρόσφατα ο 19χρονος ξύπνησε από το βαθύ κώμα και τις τελευταίες ημέρες επικοινωνεί μόνο χαμογελώντας και ανοιγοκλείνοντας τα βλέφαρά του.

Μάλιστα ο Τζοζεφ (ή Τζο όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του) προσεβλήθη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του δύο φορές από την Covid – 19, τη μία ενόσω βρισκόταν  σε κώμα και τη δεύτερη όταν είχε ξυπνήσει.

Κατάφερε όμως και ανέρρωσε και τις δύο.

Λόγω των περιορισμών του κορωναϊού, η οικογένεια του Τζόζεφ δεν μπορεί ακόμη να τον επισκεφθεί από κοντά στο νοσοκομείο, επικοινωνούν όμως μέσω του Facetime.

To πρόσωπό του φωτίζεται όταν βλέπει τους φίλους και την οικογένειά του στην οθόνη, δηλώνει η θεία του στην Daily Mail.

«Ακόμη δεν ξέρουμε πόσα καταλαβαίνει, καθώς το ατύχημά του συνέβη πριν επιβληθεί το πρώτο lockdown. Είναι σχεδόν σα να κοιμήθηκε σε ολόκληρη την πανδημία»,, λέει η ίδια.

«Είναι δύσκολο, καθώς ξέρουμε ότι θέλει να μάθει τα πάντα, αλλά πως να εξηγήσεις σε κάποιον που βρισκόταν σε κώμα την πανδημία», διερωτάται η ίδια.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε τo HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μεγάλο κύκλωμα μαϊμού – εμβολίων εξαρθρώθηκε στην Κίνα: Πουλούσαν δόσεις με αλατόνερο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: