Αρβελέρ για υπόθεση Λιγνάδη: Η Πολιτεία ευτυχώς αντέδρασε, δεν υπάρχει λαϊκό αίτημα παραίτησης Μενδώνη

File photo: Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Σε μία τοποθέτηση που θα συζητηθεί προχώρησε η καταξιωμένη ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ σχετικά με την εν γένει στάση της υπουργού Πολιτισμού στο ζήτημα Λιγνάδη.

Η κυρία Αρβελέρ θεωρεί ότι δεν υπάρχει «λαϊκό αίτημα» παραίτησης της Λίνας Μενδώνη η οποία, ;όπως λέει ασκεί επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αρβελέρ:

«Η κοινωνία μας σήμερα υποφέρει από το αποτρόπαιο. Και ευτυχώς η Πολιτεία αντέδρασε, ενώ η Δικαιοσύνη ήδη εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση.

Γιατί όμως να μην παίρναμε υπόψην και την επαγγελματική εμβέλεια και να μιλάμε μόνο για ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι γνωστές;

Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Γνωρίζω άριστα τη λειτουργία του Ιδρύματος, γιατί είχα την τιμή να προεδρεύσω του Δ.Σ. πάνω από μία δεκαετία∙ κι αυτό υπό πολλούς Υπουργούς Πολιτισμού, αρχίζοντας από την Μελίνα.

Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της Υπουργού Πολιτισμού που ασκεί κατά τη γνώμη μου επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».

Πηγή: ifimerida

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ατύχημα: Εκτός υπουργείου για πολύ καιρό η Αννα Παναγιωταρέα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: