Unorthodox; Συνωστισμός χιλιάδων υπερορθόδοξων Εβραίων σε κηδεία ραβίνου που πέθανε από κορωναϊό στην Ιερουσαλήμ

Οι συστάσεις της αστυνομίας είναι προφανές ότι δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. EPA/ABIR SULTAN




Υπερορθόδοξοι Εβραίοι συνωστίζονται γύρω απ’ τη σορό του ραβίνου Μεσουλάμ Ντονίντ Σολοβεϊτσικ, ο οποίος  έχασε την ζωή του σε ηλικία 99 ετών μετά από τρεις μήνες μάχης με τον κορωναϊό.

Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας προς αποφυγή του συνωστισμού και μη διάδοση του κορωναϊού στην κηδεία που έγινε στην Ιερουσαλήμ πήραν μέρος πολλές χιλιάδες άτομα… αγνοώντας τους κινδύνους απ’ τον ιό που σκότωσε τον ραβίνο τους.

Όπως ήταν φυσικό, οι εικόνες προκάλεσαν την οργή των Ισραηλινών που βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω ενός ακόμη λοκντάουν, αλλά και επιφανών μελών της κυβέρνησης της χώρας.

“Εκατομμύρια οικογένειες και παιδιά είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους και συμμορφώνονται στους κανόνες ενώ χιλιάδες χαρεντί [υπερορθόδοξοι Εβραίοι] συνωστίζονται σε κηδεία, οι περισσότεροι απ’ αυτούς χωρίς μάσκες,” δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς, αναφέρει η Jerusal Post. “Δεν θα συμφωνήσουμε σε ένα αναποτελεσματαικό ψευτο- λοκντάουν. ΄Η όλοι είναι κλειδωμένοι – ή όλοι είναι ανοιχτά. Οι μέρες της επιείκειας τέλειωσαν”.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: