Θρίλερ χωρίς τέλος ο θάνατος Βαλυράκη: Ξέρω ακριβώς τι συνέβη λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

O Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Τη δική του εκδοχή για τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη έδωσε ο δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου προχωρώντας σε αποκαλύψεις για το τι πιστεύει η οικογένεια ότι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Οι πληροφορίες που έχω δεν είναι μέσα από την ανακριτική διαδικασία. Αυτή την στιγμή γίνεται αστυνομική προανάκριση. Αλλά η Ερέτρια είναι μικρή, κάποιοι άνθρωποι απευθύνθηκαν σε μένα για να μου μεταφέρουν πράγματα που έχουν δει, τους προέτρεψα να καταθέσουν στις αρχές και κάποιοι το έχουν κάνει» είπε ο κ. Σπύρου.

«Γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί. Η πραγματικότητα είναι η εξής: ο Σήφης πήγε να ψαρέψει με το ψαροντούφεκό του, φτάνοντας στο σημείο τον προσέγγισε ένα επαγγελματικό αλιευτικό. Λογομάχησε μαζί του, τον απέτρεψε, του μίλησε άσχημα για να φύγει από την περιοχή και να μην ψαρέψει. Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που είδε το περιστατικό από απόσταση 500μ. Χωρίς να μπορεί να αναγνωρίσει ακριβώς το αλιευτικό» συμπλήρωσε.

«Ο επαγγελματίας άρχισε να περιφέρεται περιμετρικά από το σκάφος και να προκαλεί κυματισμό. Η συμπεριφορά του αυτή προκάλεσε την πτώση. Ο Σήφης είχε βάλει μικρή ταχύτητα και συνέχισε να κινείται ευθεία, ενώ είχε πέσει στη θάλασσα. Είναι απίθανο να τον έχει χτυπήσει η δική του προπέλα, η πτώση του είναι σαν αυτή των βατραχανθρώπων. Είναι αδύνατο να έχει χτυπηθεί από τη δική του προπέλα. Ο επαγγελματίας δεν αντιλήφθηκε την πτώση… με τις περιστροφές τον πάτησε. Βλέποντας όμως το σκάφος να συνεχίζει χωρίς επιβάτη… είναι βέβαιο ότι κατάλαβε πως προκάλεσε ατύχημα. Ήξερε ότι η βάρκα είναι άδεια και προφανώς θα είδε τον Σήφη αιμόφυρτο» είπε.

«Δεν έχει εντοπισθεί, έχει γίνει περιγραφή του σκάφους. Υπάρχουν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες. Ο αυτόπτης αυτός, βλέποντας το συμβάν από 500 μέτρα μακριά, δεν μπόρεσε να υποθέσει ότι έγινε δυστύχημα. Είδε το δύο σκάφη να φεύγουν από αντίθετες πορείες. Το βράδυ συνδύασε τα γεγονότα, μίλησε σε μένα, κατέθεσε στη λιμενική αρχή και είπε όσα είχε δει» κατέληξε.

Δεν αποκλείεται οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής και προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, να οφείλονται στην προπέλα του αλιευτικού και όχι του δικού του σκάφος, κάτι που αφήνει να εννοηθεί στην επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κ. Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Τι λέει κάτοικος της περιοχής

Από την πλευρά του, μιλώντας στο ΜΕGA, ο κάτοικος Ερέτριας Αντώνης Παντελής δήλωσε:

«Ήταν Κυριακή μεσημέρι ώρα 1:15. Περπατούσα τον παραλιακό δρόμο. Βλέπω ένα σκάφος που κινούνταν στον κάβο, με μεσαία ταχύτητα και έκανε γύρους μόνο του. Δεν είδα άλλα σκάφος να είναι κοντά του. Δεν είδα άλλο σκάφος να περνάει από το σημείο που ήταν ο Σήφης Βαλυράκης. Είδα μόνο το φουσκωτό του» ανέφερε ο κ. Παντελής.

Εξήγησε, παράλληλα, πως όταν τα σκάφη κάνουν με αυτό τον τρόπο περιστροφές είναι ακυβέρνητα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είδε άλλο καΐκι κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού. «Λένε ότι είδαν ένα καΐκι. Σαν Αντώνης δεν είδα κάτι».

Για ένα σκάφος που περιστρεφόταν ακυβέρνητο έκανε λόγο και ο Βαγγέλης Γκάγκαρης, πρόεδρος Διασωστικής Ομάδας της περιοχής.

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ντακότα, Χάρβαρντ και Spitfire: Τρία θρυλικά αεροσκάφη επιστρέφουν στους ελληνικούς αιθέρες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: