Στον Έβρο, εν μέσω αντιδράσεων, ο υπουργός Μετανάστευσης για το ΚΥΤ στο Φυλάκιο

File photo. O υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο, στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του προγράμματος Ήλιος στην Αθήνα. /ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ μέσω ΚΥΠΕ
Στον Έβρο θα μεταβεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, από τις 16 ως τις 18 Ιανουαρίου προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου.

Προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις τοπικών παραγόντων του Έβρου σχετικά με τις εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ, ο υπουργός Μετανάστευσης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλειο Μαυρίδη.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον δήμαρχο Ορεστιάδας, ότι θα συμμετάσχει στην ερχόμενη συνεδρίαση της Ένωσης, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στην επιστολή ο κ. Μηταράκης τονίζει ότι η μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 80% το 2020, η επέκταση και αναβάθμιση του φράκτη στον Έβρο, οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων, καθώς και η λειτουργία κλειστών/ ελεγχόμενων δομών «συμβάλλουν αποφασιστικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους ακρίτες».

Με τα προτεινόμενα έργα αναβάθμισης υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας «παραμένει και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει παραμονή προσφύγων και μεταναστών στην Θράκη. Ούτε, φυσικά, μεταφορά από άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς το Φυλάκιο».

Επίσης, τονίζεται ότι δεν σχεδιάζεται να μεταβληθεί ο αριθμός των προσωρινά διαμενόντων, σε σχέση με τη σημερινή χωρητικότητα της δομής. Η επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού θα ορίσει με ακρίβεια το έργο.

– με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Σιδηρόφρακτος ο Έβρος: Έργα και στα προκεχωρημένα φυλάκια από τον Στρατό Ξηράς

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal