Σώθηκε ο Μεξικάνος δισεκατομμυριούχος Σλιμ: 1.279 θάνατοι και 58.462 κρούσματα σε 24 ώρες στη Βραζιλία

Τάφοι Βραζιλιάνων που πέθαναν πρόσφατα, θύματα του νέου κορωναϊού. Το στιγμιότυπο είναι από το νεκροταφείο Nossa Senhora Aparecida στη Μανάους του Μαζονίου. EPA, RAPHAEL ALVES




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 58.462 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.279 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 223.945 νεκρούς επί συνόλου 9.176.975 μολύνσεων από την 26η Φεβρουαρίου 2020, κατά τα επίσημα δεδομένα.

H χώρα κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, σε απόλυτα μεγέθη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο 81χρονος Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ, που βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναρρώνει στο σπίτι του, δήλωσε χθες μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του.

Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Λατινική Αμερική και μεταξύ των πλουσιότερων στον κόσμο, «βρίσκεται στο σπίτι του από τις 28 Ιανουαρίου και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή», ανέφερε Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή από τον όμιλο Carso.

Την Δευτέρα, ο Κάρλος Σλιμ Ντόμιτ, γιος του επιχειρηματία, ανακοίνωσε στο twitter πως ο πατέρας διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

«Είναι μια χαρά. Πέρασε μια πολύ ευνοϊκή εξέλιξη της Covid-19 μετά από περισσότερο από μια εβδομάδα ήπιων συμπτωμάτων» πρόσθεσε ο Σλιμ Ντόμιτ.

Μέσω των ιδρυμάτων του, ο Κάρλος Σλιμ συμμετέχει στη χρηματοδότηση του εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Για την Λατινική Αμερική, το εμβόλιο παράγεται στην Αργεντινή και έχει αρχίσει να συσκευάζεται στο Μεξικό.

Ο μεγιστάνας και η οικογένειά του, που ελέγχουν τον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών του Μεξικού, την America Movil, διαθέτουν περιουσία που ανέρχεται σε 52 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους του Forbes για το 2020.

Ο Χοσέ Κούρι Χάρφους, ένας επιχειρηματίας που βρισκόταν κοντά στον Σλιμ και ήταν σύμβουλος σε δύο από τις επιχειρήσεις του μεγιστάνα, πέθανε από επιπλοκές της Covid-19 τον Ιούλιο σε ηλικία 71 ετών.

  • Η Λα Πας αναμένει να παραλάβει 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων μέσα στον Φεβρουάριο

Ο Βολιβιανός πρόεδρος Λουίς Άρσε ανακοίνωσε χθες πως η χώρα κατέληξε σε μια συμφωνία να παραλάβει σχεδόν 1 εκατομμύριο δόσεις εμβολίων της Covid-19 μέσα στον Φεβρουάριο, μέσω του μηχανισμού COVAX,του οποίου ηγούνται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η συμμαχία για εμβόλια GAVI.

Το πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX έχει στόχο να διανείμει 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μέσα στο 2021, αν και βρίσκεται αντιμέτωπο με πιθανές καθυστερήσεις εν μέσω ενός παγκόσμιου ανταγωνισμού για την εξασφάλιση εμβολίων.

«Μέσα στον Φεβρουάριο θα παραλάβουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο εμβόλια. Σημειώνουμε πρόοδο, έχουμε εμβόλια, έχουμε ελπίδα, θα προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο Άρσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Η Βολιβία παρέλαβε την Πέμπτη μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ανοσοποίηση μελών του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Νωρίτερα χθες Σάββατο, η Γουατεμάλα είπε επίσης ότι θα παραλάβει μέσα στον Φεβρουάριο τις πρώτες 800.000 δόσεις εμβολίου μέσω του COVAX.

Η COVAX ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα κατέληξε σε συμφωνίες για να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Οι προμηθευτές περιλαμβάνουν την Pfizer και την AstraZeneca.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Λα Πας, Bolivia – Μεξικό, Mexico

Το αεροσκάφος του προέδρου του Ισημερινού πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Ουάσιγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: