Ρωσία: Aπαγόρευση πτήσεων από και προς τη Βρετανία ως την 1η Φεβρουαρίου λόγω της μετάλλαξης του κορωναϊού

File photo: Ανδρας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με προστατευτική μάσκα στο κέντρο της Μόσχας, Ρωσία. EPA/SERGEI ILNITSKY




Η Ρωσία παρέτεινε την απαγόρευση των πτήσεων από και προς τη Βρετανία ως την 1η Φεβρουαρίου λόγω της παραλλαγής του νέου κορωναϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σήμερα από τη ρωσική υπηρεσία που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της επιδημίας της COVID-19.

Η Ρωσία, η οποία έχει ήδη καταγράψει ένα κρούσμα της παραλλαγής του νέου κορωναϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, η οποία θεωρείται ότι είναι πιο μεταδοτική, έχει απαγορεύσει τις πτήσεις από και προς τη χώρα αυτή από τις 22 Δεκεμβρίου.

Το 24ωρο που πέρασε η Ρωσία κατέγραψε 22.934 νέα κρούσματα κορωναϊού, εκ των οποίων τα 5.001 στη Μόσχα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 3.448.203 στη χώρα αυτή, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι 531 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών στη χώρα από την νόσο αυτή σε 62.804.

με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: