Παραιτήθηκε αλλά αρνείται ότι έχει ευθύνη για το έγγραφο εμβολιασμού ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

File Photo: Health Minister Vassilis Kikilias. ANA-MPA, ALEXANDROS BELTES




Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά από καταγγελία για διακίνηση ενός εγγράφου για τον εμβολιασμό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».

Ο διοικητής του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση του Διοικητή

Σε συνέχεια της υποβληθείσας παραίτησής μου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ.

Επί του παρόντος, όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου κατά όσων ψευδώς και με δόλο, παρότι γνωρίζουν την αλήθεια, διακινούν την πληροφορία ή δηλώνουν ότι ήμουν, είτε διακινητής είτε σε γνώση της διακίνησης του επίμαχου εγγράφου συναίνεσης εντός του νοσοκομείου.

Τους καλώ να ανακαλέσουν.

Ενημερωτικά και μόνον θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ανοίγουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από την επόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: