Η Παρί Σεν Ζερμέν ονειρεύεται την ευρωπαϊκή Super League: Stop από FIFA

File Photo Το έμβλημα της Παρί Σαιντ Ζερμέν ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η FIFA απείλησε ευθέως και επισήμως τους ποδοσφαιριστές που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή Super League, με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της.

Vστόσο αυτό, δεν εμποδίζει τους διοικούντες την Παρί Σεν Ζερμέν να… ονειρεύονται την δημιουργία αυτού του πρωταθλήματος στο πλαίσιο της «γηραιάς ηπείρου».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στον σχετικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται 15 σύλλογοι από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Αρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν, Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν), ενώ κάθε χρόνο θα προσκαλούνται και πέντε σύλλογοι, προκειμένου να συμπληρωθούν 20 για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Το σύστημα της διοργάνωσης, προβλέπει την μορφή play offs για την τελική φάση, με τους πρώτους έξι της κατάταξης, να εισπράττουν από 350 (!) εκατομμύρια ευρώ. Οπως μάλιστα, διαρρέεται σχετικά, απαιτούνται περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά, χρήματα που θα προέλθουν από χορηγούς, διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ωστόσο, ένα από τα καίρια ερωτήματα, είναι εάν αυτές οι ομάδες θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα. Και όσον αφορά τους διοικούντες τους πρωταθλητές Γαλλίας, δεν υπάρχει προβληματισμός από μία ενδεχόμενη αποχώρηση από την Ligue 1, δεδομένου ότι δεν θεωρείται αρκετά ανταγωνιστική, ενώ παρατηρείται κακή διαχείριση και κακή οργάνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τσιτσιπάς: «Δεν παραβίασα κανέναν κανόνα στο Ντουμπάι»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: