Η κακοποίηση των παιδιών εξοργίζει τη Γαλλία: Η περίπτωση του διδύμου αδελφού της Camille Kouchner

Η δικηγόρος Camille Kouchner κατηγόρησε τον, πατριό της, Duhamel, ότι κακοποίουσε σεξουαλικά τον δίδυμο αδερφό της όταν ήταν έφηβοι. Photo via video, La Grande Librairie on France 5 ΤΩ




Ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να αυστηροποιήσει τους νόμους για την κακοποίηση παιδιών, μετά το μεγάλο σκάνδαλο παιδοφιλίας που έχει προκαλέσει οργή σε εθνικό επίπεδο και χιλιάδες άνθρωποι μοιράζονται αντίστοιχες εμπειρίες κακοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ).

“Είμαστε εδώ. Σας ακούμε. Σας πιστεύουμε. Και δεν θα είσαι ποτέ ξανά μόνος», είπε ο Macron σε ένα σύντομο βίντεο στο Twitter το Σάββατο. «Πρέπει να προσαρμόσουμε το νόμο μας για την καλύτερη προστασία των παιδιών που είναι θύματα αιμομιξίας και σεξουαλικής βίας», τόνισε όπως αναφέρει στο Politico η Elisa Braun.

Ο Macron κάλεσε τον Yπουργό Δικαιοσύνης Éric Dupont-Moretti και τον Υφυπουργό για τα Παιδιά και την Οικογένεια Adrien Taquet να ξεκινήσουν διάλογο με στόχο την υποβολή νομοθετικών προτάσεων το συντομότερο δυνατό.

Ανακοίνωσε επίσης συναντήσεις αξιολόγησης σε δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία για την ανάδειξη περιπτώσεων παιδιών που κακοποιηθεί, ενώ θα τους επιστρέφονται τα έξοδα της θεραπείας. Η κίνηση έρχεται μετά το σκάνδαλο με τον Olivier Duhamel, έναν από τους σημαντικότερους πολιτικούς επιστήμονες της Γαλλίας και πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή, που συγκλόνισε το κατεστημένο και έχει προκαλέσει την οργή.

Η δικηγόρος Camille Kouchner κατηγόρησε τον, πατριό της, Duhamel, ότι κακοποίουσε σεξουαλικά τον δίδυμο αδερφό της όταν ήταν έφηβοι. «Δεν αποκαλύπτω τίποτα σε αυτό το βιβλίο», έγραψε.

“Ολοι γνωρίζουν.”Χιλιάδες άνθρωποι μοιράστηκαν επίσης τις δικές τους ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης χρησιμοποιώντας hashtags όπως #metooinceste και #metoogay. Η καθιέρωση του νόμου ενός κατώτατου ορίου ηλικίας, κάτω από το οποίο ένας ανήλικος θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δεν μπορεί να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη και ο ενήλικος θεωρείται εγκληματίας, αποτελούσε ευαίσθητο θέμα στη Γαλλία για χρόνια.

Η συζήτηση διεξάγεται στα κοινοβουλευτικά σώματα της χώρας. Η Γερουσία πρόσφατα υποστήριξε ένα νομοσχέδιο που θα καθιστούσε την ηλικία της συγκατάθεσης 13, η οποία πυροδότησε διαμάχη σε ενώσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών. Άλλα κείμενα συζητούνται στην Εθνοσυνέλευση.

ΠΗΓΗ: Politico η Elisa Braun

Τζο, έλα στο Βερολίνο: Η πρόσκληση της Άγγελας Μέρκελ στον νέο πρόεδρο της Αμερικής…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: