H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωναϊού, η θέση της ΕΕ έναντι της Άγκυρας, οι εξελίξεις σε ότι αφορά τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πορεία των ερευνών για τις καταγγελίες της αθλήτριας Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση είναι τα θέματα των πρωτοσέλιδων του κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πλήρη ελευθερία τον Μάρτιο» πως σταδιακή και συντηρητική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων μετά την 31η Ιανουαρίου εισηγήθηκαν τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας. Αλλού γράφει πως οι συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας μπλοκάρουν τις κυρώσεις της Κύπρου. Επίσης γράφει για ανατροπές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ανοίγει χαραμάδα στην πόρτα των μέτρων» γράφει πως με προεδρικό διάγγελμα θα εξαγγελθεί η άρση κάποιων περιορισμών με το σταγονόμετρο. Επίσης αναφέρεται στη μεταρρύθμιση της Τ.Α, σημειώνοντας πως κατέληξαν σε 20 υπερδήμους και πως θα γίνουν εκλογές τον Δεκέμβριο. Αλλού γράφει για πιο βαθύ «κούρεμα» για τους καταθέτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βλέπει θετική Τουρκία η ΕΕ» πως εποικοδομητική προσέγγιση καταγράφουν από την Άγκυρα αξιωματούχοι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο μετά τις επαφές τους στην Άγκυρα. Σε άλλο θέμα γράφει για φθορά μόλις σε έξι χρόνια στον πεζόδρομο της Πιαλέ Πασιά. Αλλού αναφέρει για τεκμήρια από την Ολυμπιακή Επιτροπή σε σχέση με την καταγγελία της αθλήτριας Άντρης Ελευθερίου για κακοποίησή της από παράγοντα του αθλητισμού.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Μεταρρύθμιση με τη συμμετοχή των πολιτών» γράφει για την υιοθέτηση της πρότασης το ΑΚΕΛ για δημοψηφίσματα τον Δεκέμβριο του 2023 για τα σενάρια συνενώσεων δήμων και κοινοτήτων. Αλλού αναφέρεται σε καταγγελίες πως ο διαγωνισμός για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας έγινε με φωτογραφικό τρόπο ώστε να ευνοηθεί το λιμάνι Λεμεσού. Επίσης γράφει πως οι χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «ΕΕ: Η AstraZeneca δεν πράττει αρκετά» αναφέρεται στη δήλωση της Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ, Στέλλας Κυριακίδου, σύμφωνα με την οποία η AstraZeneca δεν κάνει αρκετά για το θέμα της καθυστέρησης στην παράδοση εμβολίων για τη COVID-19 στην ΕΕ. Αλλού αναφέρεται στη διάσωση ενός φλαμίνγκο που έφερε τραύματα έπειτα από πυροβολισμό που δέχτηκε και βρέθηκε στη λίμνη Παραλιμνίου. Επίσης αναφέρει πως η απαίτηση για δημοψήφισμα απειλεί να εκτροχιάσει τη μεταρρύθμιση της Τ.Α.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου

Λευκωσία, Κύπρος

 

H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: