Folli-Follie: Στη Βουλή η δικογραφία για τυχόν ευθύνες Φλαμπουράρη και Χαρίτση

File photo: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης (Α), Αλέκος Φλαμπουράρης (Κ) και Σπύρος Αραχωβίτης (Δ) προσέρχονται στον Άρειο Πάγο για να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση της Folli Follie, Αθήνα, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Στα χέρια του εθνικού Κοινοβουλίου περνάει ο φάκελος για τυχόν ευθύνες της προηγουμένης κυβέρνησης και δη των πρώην υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, σχετικά με την ύπαρξη αναφορών σε σχετικά έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία για “προσπάθεια συγκάλυψης” της έρευνας της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Folli Follie.

O φάκελος που στέλνει η εισαγγελέας αμελλητί (δηλαδή χωρίς αξιολόγηση) όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα στη Βουλή αφορά  τους δύο πρώην Υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση.

Το διαβιβαστικό και οι δυο βουλευτές
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας στο σχετικό διαβιβαστικό αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ’ άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.

Παράλληλα η εισαγγελία ζητεί από τη Βουλή να αποφανθεί για την άρση ή όχι της βουλευτικής ασυλίας του εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτη, το όνομα του οποίου επίσης περιλαμβάνεται όπως και των δύο πρώην Υπουργών στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας και του προφυλακισμένου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

Η Δικαιοσύνη δηλαδή ζητεί άδεια για να μπορέσει να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του ως τυχόν συμμετόχου σε πράξεις πρώην Υπουργών και φυσικών προσώπων.

Αντίθετα η Δικαιοσύνη δεν χρειάζεται άδεια για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα καθώς το γεγονός ότι δεν είναι πλέον βουλευτής δίνει το νομικό δικαίωμα της έρευνας άνευ αδείας της Βουλής.

Για τον κ. Μπαλαούρα ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Η ίδια έρευνα αφορά και μη πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τους ιδρυτές της εταιρείας και τον διευθυντή ασφαλείας που φέρονται να είχαν γνώση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων περί “ισχυρών συμμάχων του ομίλου” τη χρονική περίοδο που βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η έρευνα από τις ελεγκτικές και δικαστικές αρχές.

Ανάσυρση
Εξαιρετικά σημαντική είναι και η εξέλιξη που προδιαγράφει η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να ανασύρει απο το αρχείο  υπό το βάρος των νέων αποκαλυπτικών στοιχείων τη δικογραφία που αφορούσε τυχόν της επιτροπής Κεφαλαιογοράς για καθυστερηση στον έλεγχο της Folli Follie μετά απο καταγγελίες επενδυτών η οποία είχε τεθεί στο αρχείο στις αρχές Δεκεμβρίου. Πλεον διαταχθηκε και θα διενεργηθεί νέα έρευνα.

Πηγή: Capital/Παναγιώτης Στάθης

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ενδείξεις για εμπλοκή 4 υπουργών – βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στη Folli Follie: Τα στοιχεία στη Βουλή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: