Επιβεβαίωσε η Ουάσινγκτον τη δέσμευσή της προς το Τόκιο για την άμυνα νησίδων που διεκδικεί η Κίνα

Ο νέος διορισμένος υπουργός Άμυνας Lloyd Austin φτάνει στο Πεντάγωνο για την πρώτη του μέρα στη δουλειά στο Arlington, Virginia, ΗΠΑ, 22 Ιανουαρίου 2021. EPA, JIM LO SCALZO
Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, στη διάρκεια της πρώτης τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Ιάπωνα ομόλογό του,

επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ουάσινγκτον προς το Τόκιο για την άμυνα μιας ομάδας νησίδων στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, τα οποία διεκδικούνται από την Ιαπωνία και από την Κίνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο Όστιν συνομιλώντας με τον Ιάπωνα υπουργό Άμυνας Νομπούο Κίσι επιβεβαίωσε ότι το Άρθρο 5 από τη συμφωνία ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, το οποίο προβλέπει τις αμερικανικές αμυντικές υποχρεώσεις ως προς την Ιαπωνία, καλύπτει τις νησίδες που δεν κατοικούνται, όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση του πενταγώνου.

Οι νησίδες, είναι γνωστές ως τα νησιά Σενκάκου στην Ιαπωνία και Νταϊόγιου στην Κίνα.

Ο Όστιν διαβεβαίωσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αντίθετες σε οποιεσδήποτε μονομερείς προσπάθειες για την αλλαγή της παρούσας κατάστασης στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με το πεντάγωνο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Τζέικ Σάλιβαν: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεργαστεί στενά με το Ισραήλ σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: